Patrick Willocx met een onderschept pakket cocaïne. De politie ontdekte in augustus vorig jaar twee ton op een vrachtschip.
Volledig scherm
Patrick Willocx met een onderschept pakket cocaïne. De politie ontdekte in augustus vorig jaar twee ton op een vrachtschip. © Dujardin Jeffrey

Discrete apps, de Gentse haven en bestellen via het verborgen internet: hoe drugshandel zich aanpast

Het mag duidelijk zijn: Gent is géén Antwerpen. Ook hier worden in alle milieus drugs gebruikt en verhandeld, maar van een drugsoorlog of granaten in de binnenstad is geen sprake. Toch loopt er ook door Gent een stevige handel, die zich de laatste jaren getransformeerd heeft. Hoe circuleren drugs in Gent - en hoe komt het spul onze stad binnen?

0 reacties

  1. Zwerfkat Stumpertje overleeft 18 kogels en bekkenbreuk: dierenarts is dierenhater op het spoor
    PREMIUM
    Gent/Maldegem

    Zwerfkat Stumpertje overleeft 18 kogels en bekken­breuk: dierenarts is dierenha­ter op het spoor

    Een zwerfkat, die door medewerkers van het opvangasiel de naam Stumpertje meekreeg, werd in Maldegem 18 maal beschoten en kreeg een voet op haar bekken tot het brak. “Dit is ziekelijk gedrag en we hopen dat de dader wordt gevonden en berecht”, zegt dierenarts Ellie De Grauwe van De Poezenboot in Gent. Daar werd het bijna kreupele dier donderdagavond binnengebracht. Intussen zijn er ernstige aanwijzingen naar de mogelijke dader.