Dioniss
Volledig scherm
Dioniss © Wannes Nimmegeers

Dioniss verhuist naar Borluutpark voor ‘corona-editie’, en is helemaal uitverkocht

Sint-Denijs-WestremDioniss is terug, al is het met een ‘intieme’ editie. In plaats van het hele dorpsplein van Sint-Denijs-Westrem in te palmen, trekken ze zich nu terug in de luwte van het Borluutpark, achter het kasteel. Geen uitbundig feest dit keer, maar een zittend publiek, en maximum 350 mensen per avond. Alle kaarten zijn al de deur uit.

 1. Een rondje padel (of biathlon) onder de middag met de collega’s? Ben Weyts trapt nieuwe campagne ‘Sportbedrijf’ af
  GENT

  Een rondje padel (of biathlon) onder de middag met de collega’s? Ben Weyts trapt nieuwe campagne ‘Sportbe­drijf’ af

  Dacht u op dinsdagmiddag minister van Sport Ben Weyts gespot te hebben terwijl hij aan de Blaarmeersen een mini-HIIT-training vervolledigde? Dat klopt: de aftrap van een nieuwe campagne voor ‘Sportbedrijf’ dat grote en kleine bedrijfjes moet aanzetten om hun werknemers te doen sporten. Het grootste voorbeeld was meteen Gents: de Universiteit Gent zet er namelijk al jaren op in.
 2. 22 Gentse dames hebben vandaag een ‘mobiel stalkingalarm’, dat rechtstreeks de politie belt. “90% van de slachtoffers voelt zich veiliger met zo’n knop”

  22 Gentse dames hebben vandaag een ‘mobiel stal­kingalarm’, dat recht­streeks de politie belt. “90% van de slachtof­fers voelt zich veiliger met zo’n knop”

  Gent experimenteert al sinds 2002 met systemen om slachtoffers van stalking te helpen. Sinds vorig jaar werd dat een ‘mobiel stalkingalarm’, en meteen een officieel, nationaal proefproject. Vandaag hebben 22 Gentse dames zo’n stalkingknop, waarmee ze rechtstreeks en ongemerkt de noodcentrale kunnen alarmeren. Eén stalker belandde zo achter de tralies, 90% van de slachtoffers voelt zich veiliger. In de ‘week van de preventie’ besteedt de politie onder meer aandacht aan het probleem van stalking.