PZ Antwerpen
Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Dieven gaan aan de haal met wagen die voor deur geparkeerd staat

WondelgemDieven hebben zaterdagochtend een wagen gestolen in de Grensstraat. Nochtans stond de wagen gewoon voor het huis van het slachtoffer geparkeerd.

 1. Nu de verkoop van 17,5 miljoen euro aan Fernand Huts onwettig is verklaard, rijzen de politieke vragen: “Gaan we nog eens al die dure advocaten betalen?”
  PREMIUM
  Gent

  Nu de verkoop van 17,5 miljoen euro aan Fernand Huts onwettig is verklaard, rijzen de politieke vragen: “Gaan we nog eens al die dure advocaten betalen?”

  De man die niet genoemd mag worden, maar iedereen die weet over wie het gaat. De verkoop van landbouwgronden aan zakenman Fernand Huts door het Gentse OCMW zindert ook zes jaar na datum na. Het hof van beroep vernietigde onlangs de deal. En dat zorgde nog eens voor zeldzaam politiek vuurwerk op de Gentse gemeenteraad.
 2. Protestactie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”
  Gent

  Protestac­tie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”

  Maria Natividad Jauregui Espina (64), door haar vrienden steevast aangesproken bij haar Baskische naam ‘Jaione’, werd in 2020 overgeleverd aan Spanje omdat ze verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag. Sindsdien zit ze er in voorhechtenis. Intussen werd ze door het Spaanse gerecht in verdenking gesteld van een tweede aanslag. Een Gentse actiegroep stak haar een hart onder de riemen, maar uitte ook kritiek op de situatie aan de Spaanse ambassade.
 3. Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”
  PREMIUM
  GENT

  Handen tekort in zorgsector, maar hier staan kandidaten in de rij om aan de slag te gaan: “De bewoner eerst”

  Personeelstekort in de zorg: de krant kan er elke dag vol mee staan. Maar in woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke is er een wachtlijst om te mogen beginnen. De directie kreeg er, net zoals in de andere wzc’s van stad Gent, een vrijgeleide om in te zetten op kwaliteit voor de bewoners. “Mensen moeten hier kunnen leven. Thuis kruip je toch ook niet om half zeven in je bed?”