Starbucks in het Sint-Pietersstation.
Volledig scherm
Starbucks in het Sint-Pietersstation. © DVEG

Dief die rugzak stal in Starbucks in Sint-Pietersstation herkend door agent met fotografisch geheugen

GentEen dief graaide midden oktober een rugzak mee in de Starbucks in het Sint-Pietersstation in Gent. Op camerabeelden is te zien hoe hij vervolgens ook probeert om enkele spullen uit een handtas te stelen. Hij kon ontkomen en vluchtte naar Brussel, maar daar werd hij twee weken later herkend door een agent met een fotografisch geheugen.

  1. Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”
    PREMIUM
    Gent

    Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”

    54 zou hij woensdag geworden zijn, Hakim Mutyaba. Maar een ‘domme grap’ kostte hem half juli, tijdens de Gentse Feesten, het leven, toen hij in het water werd gegooid aan de Visserij. Eerder deze maand kwam ook de tweede verdachte vrij na het betalen van een borgsom. “Een slag in ons gezicht”, zegt de familie, “Is Hakims leven maar de prijs van een iPhone waard?” Zijn ex-vrouw Mieke doet in tranen haar verhaal.