Liefde voor het spel en liefde voor iedereen, bij De Wijze Eik in Mariakerke
Volledig scherm
Liefde voor het spel en liefde voor iedereen, bij De Wijze Eik in Mariakerke © Wannes Nimmegeers

Deze school pakt graag een gele kaart voor de liefde. “Liefde voor het spel en voor iedereen”

MariakerkeOp de basisschool De Wijze Eik in Mariakerke kwamen leerlingen en leerkrachten vandaag in het rood naar school. Voor de Rode Duivels, uiteraard, maar ook voor de liefde. De leerkrachten droegen ook een onelove-kapiteinsband.

 1. Drugshond van Gentse politie brengt einde aan buitensporige pokeravonden vol eten, drank en coke: “Hij verdiende meer dan 200.000 euro”
  PREMIUM
  Gent

  Drugshond van Gentse politie brengt einde aan buitenspo­ri­ge pokeravon­den vol eten, drank en coke: “Hij verdiende meer dan 200.000 euro”

  Vier jaar lang ging een Gentse dealer (34) rustig zijn gangetje, vanuit zijn penthouse aan het Baudelopark. Hij verkocht xtc, maar vooral coke. Die verstopte hij in zakjes van papieren zakdoeken, die hij in zijn BMW rondbracht in heel Gent. Ook organiseerde hij wilde pokeravonden. Voor een dikke smak geld kon je een hele avond genieten van heerlijk eten, drank naar keuze en... drugs à volonté.
 2. Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”
  Gent

  Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”

  Strop the Music. Voor de naam alleen al zijn de podcasts van Wim Verbeke (44) de vermelding waard. De muziekleraar en pianist uit Oostakker brengt binnenkort zijn derde reeks uit, waarin hij per aflevering een Gentse zanger of muzikant aan het woord laat. “Soms gaat het ook over generaties, en zo komt je al snel aan 100 jaar Gentse muziekgeschiedenis", zegt hij.