Team GO van politie Gent. Binnenkort gaat een vijfde lid aan de slag bij het team.
Volledig scherm
PREMIUM
Team GO van politie Gent. Binnenkort gaat een vijfde lid aan de slag bij het team. © Wannes Nimmegeers

Deze rechercheurs van de Gentse politie spoorden in één jaar 142 criminelen op: “Velen zijn opgelucht als we hen arresteren”

GentTeam GO uit Gent, vier rechercheurs die gespecialiseerd zijn in het terugvinden van criminelen die hun straf proberen te ontlopen, realiseerde afgelopen jaar maar liefst 142 arrestaties van voortvluchtige personen. Wij kregen een blik achter de schermen bij het hechte team dat intussen al zeven jaar intens samenwerkt, inclusief enkele onwaarschijnlijke verhalen. “In één zaak belde de voortvluchtige ons zelf op om te zeggen dat we hem mochten inrekenen.” 

 1. Gentse piercers en tatoeëerders weer aan de slag, met wachtlijsten: “Als iemand zijn overleden hondje op zijn arm wil, dan doe ik dat, desnoods ’s nachts”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse piercers en tatoeëer­ders weer aan de slag, met wachtlijs­ten: “Als iemand zijn overleden hondje op zijn arm wil, dan doe ik dat, desnoods ’s nachts”

  De niet-medische contactberoepen mogen heropenen, maar wie een piercing wil laten zetten bij Beautiful Freak in Gent, boekt best een eindje op voorhand. Dat veel mensen na de lockdown een stukje persoonlijke decoratie kunnen gebruiken, is duidelijk. Maar eigenaar Peggy Vanuxem (46) laat bewust een paar plekjes vrij in de agenda. “Voor de late beslissers, zodat die geen twee maanden moeten wachten.” Sommige tatoeëerders gaan nog verder.
 1. Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon
  Play

  Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon

 2. Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichelle
  Play

  Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichel­le