Vlnr.: Christelle De Bosschere, Natacha Van Meenen en Petra Rousseau bij hun idool Walter Grootaers.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Christelle De Bosschere, Natacha Van Meenen en Petra Rousseau bij hun idool Walter Grootaers. © Cedric Matthys

Deze drie dames zijn de trouwste fans van De Kreuners: “Is Walter een strofe vergeten, dan kijkt hij naar ons”

GentGrotere fans vinden van De Kreuners dan Christelle De Bosschere, Natacha Van Meenen en Petra Rosseau is quasi onmogelijk. De drie meiskes van Gent, zoals de band hen nog steeds noemt, pikten door de jaren heen honderden concerten mee. Voer voor tal van avonturen die nu zijn samengeschreven in een boek. “We hebben wel vaker de nacht doorgebracht in bushokjes of op verlaten perrons.”

 1. Kunnen de uitgebreide terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”
  PREMIUM
  Gent

  Kunnen de uitgebrei­de terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”

  Heeft corona de Gentse visie op terrassen definitief veranderd? Het lijkt alvast van wel. Het stadsbestuur bekijkt welke uitgebreide terrassen eventueel permanent kunnen blijven staan, ook na april 2022, en hoe dat allemaal in een nieuw reglement gegoten kan worden. “Het is duidelijk dat de Gentenaars positief staan tegenover terrassen, en dat sommigen echt een meerwaarde zijn”, zegt Sofie Bracke (Open Vld)
 2. Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”
  PREMIUM
  Mariakerke/Gent

  Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”

  Afgelopen zaterdagmiddag werd in Maeswal, een straat in de Gentse deelgemeente Mariakerke en vlakbij het natuurgebied Bourgoyen, een verdacht overlijden vastgesteld. Ondertussen is in deze zaak een 35-jarige man uit Gent aangehouden. Volgens een buurtbewoner, die anoniem wil blijven voor de veiligheid van zijn gezin, komt dit niet onverwacht. “Al maanden wordt hier gekraakt, ze lopen de huizen in en uit.”