Volledig scherm
Joke, Quinten en Evelien van The Manufactory in de Onderstraat. © Wannes Nimmegeers

Design en vinylplaten op één adres

In de Onderstraat is The Manufactory een nieuwe hippe stek. Drie vrienden verenigen er hun passie voor Belgisch design, mode en muziek én je kan er ook nog iets drinken of lekker lunchen.

Joke Vandenabeele (25), haar partner Quinten Cormenier (26) en Evelien Vervecken (27) runnen samen de nieuwe zaak op een steenworp van de Langemunt. “Evelien en ik zijn al vele jaren bezig met design. We hebben in ons land vele goeie ontwerpers. We kiezen die zelf uit en topkwaliteit is de voornaamste vereiste”, legt Joke uit. Eigenlijk kan er zowat alles van design worden gekocht. Van meubels en keramiek tot verlichting en mode.

Achteraan de zaak is dan weer een luisterbar gevestigd. Men kan er vinylplaten beluisteren met een koptelefoon. Er is een speciale luisterkamer voor ingericht. Alle platen zijn te koop. “Onze designstukken zijn Belgisch, maar de muziek komt van overal ter wereld. We hebben ervoor gekozen geen pop-up te openen, maar het meteen van de eerste keer goed te doen”, zegt Joke.

The Manufactory is elke dag open van 10 tot 20 uur, behalve op dinsdag (gesloten) en op vrijdag (open tot 22u).

Volledig scherm
manufactory in de Onderstraat © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
manufactory in de Onderstraat © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse flikken lokken veel ‘allochtonen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    Gentse flikken lokken veel ‘allochto­nen’ naar opleiding, maar zien ze niet in korps

    De lokale politie van Gent doet nu al meer dan een jaar inspanningen om mensen met buitenlandse roots naar het korps te lokken, om een betere afspiegeling van de maatschappij binnen de politie te krijgen. De campagne 100% (Fl)ik werkt, er stromen meer allochtonen in. “Maar door de ‘aspirantenmobiliteit’ zien we die voorlopig niet in ons korps, wat best frustrerend is”, zegt korpschef Filip Rasschaert.