Volledig scherm
© RV

Dertiende werk voor tentoonstelling Van Eyck, tickets vliegen ondertussen de deur uit

Al een kwart van de tickets voor de Van Eycktentoonstelling in het MSK zijn de deur uit. Er is ook zopas een nieuw werk toegevoegd: het dertiende van de 23 bekende werken van Van Eyck.

Van Eycks ‘De heilige Franciscus ontvangt de stigmata’ (ca. 1430) uit de Galleria Sabauda in Turijn, werd op de valreep nog als bruikleen bevestigd. In totaal zullen dertien werken van Van Eyck naar Gent komen en daarmee is het de grootste overzichtstentoonstelling ooit over Van Eyck. “Verschillende andere schilderijen konden niet worden getransporteerd wegens te fragiel, wat dus maakt dat deze tentoonstelling wereldwijd een écht unicum zal zijn”, aldus schepen van Cultuur Sami Souguir. Het museum heeft ook een hele lijst met schilderijen van tijdsgenoten van Van Eyck.

In totaal zijn er 240.000 tickets beschikbaar. Daarvan zijn er nu meer dan 60.000 de deur uit. De voorverkoop voor de tentoonstelling die op 1 februari begint, komt op kruissnelheid. Per dag worden nu zo’n 1.000 tickets verkocht.

 1. Castro-Montes dicht bij eerste vrijschopgoal voor AA Gent: “Ik dacht écht dat die bal binnen zou gaan”
  PREMIUM

  Cas­tro-Mon­tes dicht bij eerste vrijschop­goal voor AA Gent: “Ik dacht écht dat die bal binnen zou gaan”

  Vrijdag al verzekerde AA Gent zich van een rustig weekend dankzij een 2-3-overwinning op bezoek bij Eupen. Helemaal een gelaagde generale repetitie voor de trip naar AS Roma werd het niet, daarvoor acteerden de troepen van Jess Thorup veel te wisselvallig. Ook de partij van Alessio Castro-Montes kende hoogtes en laagtes. Hij tekende aan het eind voor de winning goal, met het hoofd zowaar.
 2. Negentiende Belgische titel voor Eline Berings: “Maar die starter heeft de wedstrijd onthoofd”
  PREMIUM

  Negentien­de Belgische titel voor Eline Berings: “Maar die starter heeft de wedstrijd onthoofd”

  Was het nu vals of niet? Of werd er bewogen in de blokken? Feit is dat de start van de 60m horden vrouwen op het BK indoor toch enige vragen opriep. De starter schoot de atletes immers wel heel snel weg na zijn ‘klaar’. Sommige atletes waren de kluts kwijt en liepen achter de feiten aan. Ook Eline Berings, die uiteindelijk wel haar negentiende Belgische titel won, was er niet over te spreken.