Na twee nachten waarbij enkelingen het verpestten voor de feestende studenten, is het eindelijk gelukt: een nacht zonder vechtpartijen of arrestaties
Volledig scherm
Na twee nachten waarbij enkelingen het verpestten voor de feestende studenten, is het eindelijk gelukt: een nacht zonder vechtpartijen of arrestaties © Wannes Nimmegeers

Derde keer, goede keer voor Overpoort: eerste nacht zonder incidenten sinds start academiejaar

GentNa twee nachten waarbij enkelingen het verpestten voor de feestende studenten, is het eindelijk gelukt. De derde feestnacht in Overpoort is zonder incidenten, vechtpartijen of gewonde agenten verlopen. Nu is het uitkijken naar volgende week, wanneer de universiteitsstudenten aan hun academiejaar beginnen en er veel meer volk naar de Overpoort zal afzakken. 

 1. Twee jaar na vonnis over halve voetgangersbrug aan de Krook nog steeds geen steen verlegd. “De onderhandelingen lopen”
  Gent

  Twee jaar na vonnis over halve voetgan­gers­brug aan de Krook nog steeds geen steen verlegd. “De onderhande­lin­gen lopen”

  Aan bibliotheek De Krook ligt nu al 4 jaar lang een halve fiets- en voetgangersbrug nutteloos te wezen. Het brugdeel werd illegaal gebouwd, zo oordeelde een rechter, en moet eigenlijk worden afgebroken. Het tweede brugdeel, dat de Krook moet verbinden met de Brabantdam, raakt niet vergund. “We zijn nog steeds in gesprek met de omwonenden, op zoek naar een haalbaar compromis", zegt schepen Filip Watteeuw (Groen).
 2. Voor eigen deur vegen gaat net iets minder vlot in Gentse Overpoort: “Boetes voor cafébazen leidt alleen tot frustraties en onbegrip”
  PREMIUM
  Gent

  Voor eigen deur vegen gaat net iets minder vlot in Gentse Overpoort: “Boetes voor cafébazen leidt alleen tot frustra­ties en onbegrip”

  De stad heeft geld en moeite gestoken in de Overpoort 2.0, en verwacht nu dat ook de cafébazen hun steentje bijdragen. Net zoals elke Gentenaar zijn ze verplicht ‘hun stoep’ proper te houden. Er werden intussen enkele boetes uitgeschreven voor niet-opgeruimde ‘voetpaden’, en dat leidt tot enorme frustraties. “Wij willen ook een propere straat, maar dit is gewoon niet realistisch.”