De gevel van de kerk (met de banner van Delhaize)
Volledig scherm
De gevel van de kerk (met de banner van Delhaize) © Delhaize

Delhaize Sint-Annakerk moet eind 2022 de deuren openen en zo zal de supermarkt eruitzien

Voor het eerst geeft Delhaize een zicht op hoe de Sint-Annakerk er zal uitzien wanneer ze wordt omgevormd tot een markthal van de supermarktgroep. Tegen eind 2022 moet dat een feit zijn. Actiegroep SOS Sint-Anna is niet te spreken over de concrete plannen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De Klosse wordt een apotheek, met de zegen van Ann Delbaere: “Mijn vader heeft de nieuwe letters eigenhandig gesmeed. Stefaan zou dit ook goed hebben gevonden”
  PREMIUM

  De Klosse wordt een apotheek, met de zegen van Ann Delbaere: “Mijn vader heeft de nieuwe letters eigenhan­dig gesmeed. Stefaan zou dit ook goed hebben gevonden”

  Nog steeds is Restaurant De Klosse in Zwijnaarde een begrip, ook al is de zaak al sinds eind mei 2017 gesloten. Chef Stefaan Van Landuyt verloor een ongelijke strijd tegen kanker, zijn echtgenote en ‘partner in crime’ Ann Delbaere wilde de zaak niet zonder hem voortzetten. Nu, drie jaar later, is het gebouw van De Klosse klaar voor een nieuw verhaal. Het wordt een apotheek. “Het klikte met Steven Van Gansbeke, hij heeft dezelfde visie op zaken doen als wij”, legt Ann uit. “Mijn vader heeft de nieuwe letters eigenhandig gesmeed.”
 2. Mysterie opgelost? Wim dacht dat internetfraudeur hem te pakken had, maar bleek overschrijving naar avondonderwijs
  PREMIUM

  Mysterie opgelost? Wim dacht dat internet­frau­deur hem te pakken had, maar bleek overschrij­ving naar avondonder­wijs

  Een opticien uit Gent krijgt al twee jaar lang telefoons van Gentenaars over een onregelmatige transactie naar ‘Obi Gent’, de naam van zijn vennootschap. De man was naar de politie gestapt, net zoals enkele slachtoffers, waar hij hoorde dat het om gevallen van internetfraude ging. Een recent slachtoffer ontdekte toevallig dat het niet om fraude, maar een overschrijving gaat naar onderwijsinstelling Het Perspectief voor taallessen.
 3. Bewoners Sint-Bernadettewijk dienen petitie in tegen aangekondigde sloop: “Sommige bewoners hebben psychische bijstand nodig”

  Bewoners Sint-Bernadette­wijk dienen petitie in tegen aangekon­dig­de sloop: “Sommige bewoners hebben psychische bijstand nodig”

  De sloopplannen voor de Sint-Bernadettewijk in Sint-Amandsberg sloegen in als een bom. Ze deden heel wat politiek stof opwaaien, en maakten de bewoners razend. Vandaag dienden die bewoners een petitie in bij het stadsbestuur. Schepen Watteeuw nam ze in ontvangst. “Laat ons blijven”, klonk het. “We zijn tevreden met onze woningen. Ze kunnen een opknapbeurt gebruiken, maar een sloop is niet nodig. De schimmelwoningen zijn er intussen niet meer, die inwoners hebben al een nieuw huis in de buurt. De rest wegsturen is onmenselijk, sommige bewoners zijn gekraakt.”
 1. Eventorganisator valt zonder werk en verkoopt nu mondmaskers: “modieus, met certificaat, en je kan er gewoon door ademen”

  Eventorga­ni­sa­tor valt zonder werk en verkoopt nu mondmas­kers: “modieus, met certifi­caat, en je kan er gewoon door ademen”

  Twintig jaar al is Anniek De Vlieger uit Lochristi actief in de evenementensector, in binnen- en buitenland. Maar door corona viel de hele sector plat. De Event, marketing & operations experte bleef niet bij de pakken zitten en stortte zich op de markt van de veiligheid. Met Stayingfashionable verkoopt ze nu mondmaskers en andere attributen die mee kunnen helpen om zo snel mogelijk weer veilige evenementen te kunnen organiseren. “En het zijn meteen de best mogelijke mondmaskers”, knipoogt ze. “Mooi, veilig, en je kan er perfect door ademen.”
 2. Politie onderschept 37 kilogram cocaïne in Gentse haven, en neemt ook nog eens 1,7 miljoen euro cash en 20 kilo goud in beslag

  Politie onder­schept 37 kilogram cocaïne in Gentse haven, en neemt ook nog eens 1,7 miljoen euro cash en 20 kilo goud in beslag

  In de Gentse haven hebben de politie en de Douane Opsporingen Gent vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne verborgen zat in een steenkoollading van een schip. Dat meldt de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen. Bij verschillende huiszoekingen werd voor meer dan 1,7 miljoen euro aan cash en goud in beslag genomen. “Of dat betekent dat de drugsbendes van Antwerpen naar Gent komen, valt nog te bezien.”