Volledig scherm
De allerlaatste XXL-rommelmarkt op DOK in augustus trok alvast veel volk. Het afscheidsweekend eind september ongetwijfeld ook © Nimmegeers

Definitief afscheid van DOK nu heel nabij

Het laatste weekend van september is het aller-allerlaatste DOK-weekend. De tijdelijke invulling van de Oude Dokken zou er voor een jaar of twee zijn, maar hield het uiteindelijk negen zomers vol. Ze namen in 2013 al eens afscheid, maar nu is het écht gedaan.

Fans van DOK kunnen hun in schoonheid afscheid nemen van hun geliefde plek, want er wordt uiteraard nog een feestelijk einde voorzien. In het weekend van 28 en 29 september wordt alles verkocht, met een beetje geluk zelfs de medewerkers.

De vzw DOK startte in juni 2011 op een oud terrein aan het Handelsdok. Het waren CirQ, Democrazy en het intussen ter ziele gegane Ladda die de handen in elkaar sloegen om DOK te organiseren. Creativiteit, evenementen, experimenten en heel veel mensen vonden hun weg naar de kade langs de Afrikalaan. In al die jaren waren er een DOKstrand, DOKparking met drive-in cinema, DOKcentrale met tentoonstellingen, DOKarena voor concerten, DOKtuin, DOKkantine en DOKmarkt, allemaal gedragen door een olijke bende vrijwilligers. Sinds 2014 was er zelfs een werkplek voor projecten en nieuwe ideeën. Op die 9 jaar tijd telden de organisatoren 85 gehoste projecten, 450 vrijwilligers, 63 markten, en 200 concerten door Democrazy.

In het afscheidsweekend van 28 en 29 september trekken ze bij DOK nog eens alle registers open, met een laatste groot feest (28/9 14 – 22 uur) en een allerlaatste DOKdag (29/9 11 – 24 uur), met een laatste rommelmarkt, performances, een uitvaart, lezingen, een slakfietsrace, een photoboot voor dwergen, een hondensow, een allerlaatste zonsondergang en nog veel meer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gentse handelaars prijzen zichzelf aan op ‘Gentsekoop’, en lanceren een retail-award

    Gentse handelaars prijzen zichzelf aan op ‘Gentsekoop’, en lanceren een re­tail-a­ward

    “Er hangt een negatieve sfeer rond Gent waardoor mensen denken dat onze stad niet meer bereikbaar is, of dood is, terwijl dat helemaal niet zo is. Daarom stellen wij onze typische Gentse winkeltjes en zaken in de kijker op Gentsekoop. En in mei reiken we onze eerste award voor lokale handel uit.” Aan het woord: Evelien Bogaert van Curiosa & Co, Mieke Van Steenkiste van Funni en Barbara Symons van The Hide, drie madammen met een eigen zaak in Gent, en met pit.