Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Defecte lichten aan Hoogstraat sturen verkeer in de knoop, technische dienst ter plaatse

Een technisch probleem aan de verkeerslichten op het kruispunt van de Hoogstraat en de Brugse Poort veroorzaakt daar heel wat verkeershinder. De politie is ondertussen ter plaatse om het verkeer te regelen. 

“Ik sta hier al zeker een half uur voor het rood", klonk het bij een automobilist. Volgens omstanders bleef het licht tijdlang op rood staan. Was het eens geen rood, dan vielen de lichten uit. 

Ondertussen zijn de lichten uitgeschakeld én is de politie ter plaatse. “De dienst Wegenwerken van de Stad Gent heeft enkele techniekers ter plaatse gestuurd. Zij zijn momenteel bezig met de nodige herstellingen”, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. “Wij zijn ondertussen het verkeer aan het regelen.”

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”