Robin Gouwy (links) en Dries Van Langenhove (midden).
Volledig scherm
Robin Gouwy (links) en Dries Van Langenhove (midden). © Jeroen Desmecht

Debat met Dries Van Langenhove mag niet doorgaan op UGent. Dan maar naar de Overpoortstraat

Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijze met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV. En dus werd het de Overpoort.

0 reacties

  1. Recht uit India en toch een lokaal product, Gentenaars brengen Holy Cow-kruidenchocolade op de markt: “Alle tussenstappen zijn weggehaald”
    Gent

    Recht uit India en toch een lokaal product, Gentenaars brengen Holy Cow-kruidencho­co­la­de op de markt: “Alle tussenstap­pen zijn weggehaald”

    De lockdown uit de coronaperiode heeft zowaar ook positieve gevolgen gehad. Het bracht Gentenaars die - apart van elkaar - bedrijfjes hebben in Kerala in India bij elkaar. De ene handelt in kruiden voor restaurants, de anderen hebben een kleinschalige cacaoplantage. Samen brengen ze Holy Cow op de markt, duurzame kruidenchocolade.