De Van Eyck-shop onder het Belfort.
Volledig scherm
PREMIUM
De Van Eyck-shop onder het Belfort. © Wannes Nimmegeers

De Van Eyck-shop is bijna open: van bloedende kaarsen tot houten strikjes

De start van het Van Eyck-jaar staat voor de deur, en dat zullen we geweten hebben in Gent. Op 1 februari opent ook een heuse Van Ecyk-shop onder het Belfort, met allemaal Van Eyck-gerelateerde producten die Gentenaars hebben ‘uitgevonden’, op vraag van de stad.

  1. Tweede rustige avond op rij in de Overpoort: “We hebben niet genoeg parasols dus studenten zonder afdak gaan feesten op hun kot”

    Tweede rustige avond op rij in de Overpoort: “We hebben niet genoeg parasols dus studenten zonder afdak gaan feesten op hun kot”

    De drukte van maandagavond is voorlopig niet teruggekeerd naar de Overpoort. Ondanks de regen konden cafés woensdagavond veel studenten lokken, maar van een overrompeling was er zowel buiten als binnen geen sprake. “Ik ben blij dat ik de echte Overpoortsfeer vorig jaar al kon opsnuiven, toen ik in mijn laatste middelbaar zat”, zegt een eerstejaarsstudente. “Het is nu anders dan verwacht, maar dat zijn we intussen al gewend.”
  2. Lesbisch koppel uur lang nageroepen in Gent: “Willen jullie een trio?”

    Lesbisch koppel uur lang nageroepen in Gent: “Willen jullie een trio?”

    Nele Roosens (32) wilde zondag genieten van de zwoele nazomer en trok daarom met haar vriendin naar de Graslei. Op weg naar daar en op de terugweg werd het koppel meermaals lastiggevallen door verschillende groepjes mannen. “Ik ben al negen jaar uit de kast, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt ze aangedaan. “Voor mijn vriendin was het al niet meer de eerste keer. Het deed me vooral pijn om te zien wat het geroep, het gefluit en de opmerkingen met haar deden.”