Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Klaas De Scheirder

De lokfiets 2.0, het nieuwe wapen tegen diefstallenplaag: “We betrappen de dieven op heterdaad”

GentDe Gentse politie trekt binnenkort met een nieuwe type lokfietsen de baan op. Dat blijkt uit een vraag van Johan Deckmyn (Vlaams Belang) aan burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). De fietsen, uitgerust met een zendertje, moeten een halt toeroepen aan de vele fietsdiefstallen in de stad.

 1. 5 x uit in Gent: van een nieuwjaarsdrink op de Vlasmarkt tot een lezing over feiten en mythes van de klimaatverandering
  PREMIUM
  Gent

  5 x uit in Gent: van een nieuwjaars­drink op de Vlasmarkt tot een lezing over feiten en mythes van de klimaatver­an­de­ring

  We zullen nog even moeten leven met de coronamaatregelen, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer mag en dat er niets meer te doen is in Gent. Om jullie toch een leuk en tegelijkertijd veilig weekend te bezorgen op 15 en 16 januari, geven we 5 tips mee. Starten doen we met een lezing over de klimaatverandering, eindigen met een nieuwjaarsdrink op de Vlasmarkt.
 2. Voorzitters gemeenteraad roepen op: “Geef raadsleden meer steun en een statuut”
  Gent

  Voorzit­ters gemeente­raad roepen op: “Geef raadsleden meer steun en een statuut”

  Sinds de laatste lokale verkiezingen in 2018 hebben in Vlaanderen liefst 265 verkozen gemeenteraadsleden hun ontslag gegeven. Reden: de combinatie job - gezin - raadslid is niet haalbaar. Nu hebben de voorzitters van verschillende steden en gemeenten een oproep gelanceerd, om raadsleden meer steun en een statuut te geven. “Het werk van een gemeenteraadslid in een grote stad is minstens een halftijdse job", zegt Christophe Peeters, voorzitter in Gent, al jaren.