Guy Verhofstadt.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Verhofstadt. © AFP

De lockdown van politicus Guy Verhofstadt (66): “Meer tijd om mijn vrouw te helpen in de keuken. Misschien komt er een kookboek van”

Ja, het is lockdown voor iedereen. Ook bekend Gent moet - net als u en ik - braaf ‘in zijn kot’ blijven. Lopen ze de muren op? Of maken ze eindelijk tijd voor die veel te lang uitgestelde droom? Vandaag schotelen we Open Vld-politicus Guy Verhofstadt (66) zes vragen voor. “Als europarlementslid ligt genoeg werk op de plank.”

 1. Heropening Gentse horeca vanaf 8 juni: veel enthousiasme, maar vooral veel geregel
  PREMIUM

  Heropening Gentse horeca vanaf 8 juni: veel enthousias­me, maar vooral veel geregel

  De horeca kreeg woensdag officieel groen licht van de overheid. Vanaf volgende maandag mogen cafés en restaurants weer opengaan. Uiteraard werd deze heropstart gekoppeld aan strikte voorwaarden: er mogen niet meer dan 10 personen aan een tafel zitten, obers moeten een mondmasker dragen en de anderhalve meterregel moet gegarandeerd worden. Niet alle Gentse cafés en restaurants staan het daardoor te popelen om de deuren terug te openen. Wie maandag wel opengaat, is volop aan het voorbereiden om alles coronaproof te maken.
 2. Niet zeker of Gentse sekswerkers maandag mogen starten

  Niet zeker of Gentse sekswer­kers maandag mogen starten

  Het werd niet vermeld op de persconferentie, maar sekswerkers kregen gisteren evenzeer groen licht van de federale overheid. Dat wil echter niet zeggen dat de werkers overal terug aan de slag mogen. Het is aan de lokale besturen om daarover te beslissen voor hun eigen gebied. Gent wacht het ministerieel besluit af om een beslissing te maken. Het is zodus nog even afwachten of de Gentse sekswerkers maandag effectief mogen herstarten. Als ze dat mogen, zal het onder bepaalde voorwaarden zijn. “Mondmaskers en handgel zullen verplicht worden.”