De politie kwam massaal ter plaatse na een incident tussen een 20-tal jongeren en een chauffeur van De Lijn.
Volledig scherm
De politie kwam massaal ter plaatse na een incident tussen een 20-tal jongeren en een chauffeur van De Lijn. © Frank Eeckhout

De Lijn wil politiebegeleiding op bussen tussen station en Blaarmeersen, morgen overleg gepland. “Systematische identiteitscontroles en zelfs plaatsverbod mogelijk”

GentHet is De Lijn menens, ze zijn de toestanden met agressieve jongeren op de bussen beu. De schrik zit er in bij de chauffeurs, en de Lijn wil na een reeks incidenten de voorbije week politiebegeleiding, ook òp de bussen. Burgemeester Mathias De Clercq zet morgen iedereen samen aan tafel.

  1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
    Gent

    Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

    Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.