Dirk Frimout in het Begijnhof van Gent, waar hij woont.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Frimout in het Begijnhof van Gent, waar hij woont. © Wannes Nimmegeers

De lievelingsplekken in Gent van astronaut Dirk Frimout (81): “Mijn vrouw en ik doen bijna alles te voet”

GentAf en toe gaan we op pad met een bekende Gentenaar, en vragen we wat haar of zijn lievelingsplekken zijn. Deze keer neemt astronaut Dirk Frimout (81) – die in de jaren negentig als eerste Belg naar de ruimte ging – ons mee naar zijn favoriete adresjes in Gent.

  1. Minister Diependaele en schepen Souguir over het Gravensteen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelijker”
    PREMIUM
    Gent

    Minister Diependae­le en schepen Souguir over het Graven­steen: “Het grootste gevaar is dat we door continu protest gewoon niks meer zouden doen, want dat is makkelij­ker”

    Twee jaar lang al wordt er in Gent gebakkeleid over het Gravensteen, en hoe we dat toegankelijk moeten maken. Actiegroepen protesteren tegen elk voorstel, maar veel alternatieven voor het geplande paviljoen en de lifttoren naast de donjon zijn er niet. Minister Diependaele probeerde de partijen in Gent op één lijn te krijgen, schepen Souguir zette een inspraakronde op poten, maar het oorspronkelijk plan blijft behouden. Kon dat hele proces nu echt niet anders?