San Styles
Volledig scherm
PREMIUM
San Styles © rv

De leukste boetiekjes in Gent die je niet mag missen tijdens de solden

Dringend op zoek naar nieuwe onderbroeken? Zijn je kousen versleten? Op zoek naar zomerkleedjes? Dan zijn de solden het moment om nieuwe in huis te halen. De pandemie heeft ons daarvoor twee leidraden meegegeven: shop veilig en steun lokale ondernemers. Durf eens weg te stappen van de Veldstraat, weg van de grote ketens, en sla de binnenstraatjes in. Daar vind je tien winkels met kledij van Gentse makelij die het bezoeken meer dan waard zijn.

 1. Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van buurtbewoner Roberto Boucqué (41): “Ook hier schieten de huizenprijzen de hoogte in”
  PREMIUM

  Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van buurtbewo­ner Roberto Boucqué (41): “Ook hier schieten de huizenprij­zen de hoogte in”

  Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een hele week stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, maar daar gaan veel bewoners niet mee akkoord. Onze reporter laat daarom vijf verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: buurtbewoner Roberto Boucqué (41).
 2. Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controleren vanuit een bakje aan een kraan”

  Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controle­ren vanuit een bakje aan een kraan”

  In het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg wordt vandaag stuntwerk uitgevoerd. De restauratie van de Begijnhofkerk startte al in juni, maar om de top van de torenspits te inspecteren, is er een hoogtewerker nodig. “Van op de grond kunnen we de schade niet juist inschatten, vanuit de kraan wordt vandaag elke leisteen van de torenspits apart bekeken”, zegt Lieven Decaluwe, voorzitter van het Groot Begijnhof.
 1. Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroeken: smaakbommetjes in een groene, minimale setting

  Restaurant Commotie geopend aan de Rozebroe­ken: smaakbomme­tjes in een groene, minimale setting

  ‘Commotie’ klinkt je misschien bekend in de oren. Het was tot voor kort de naam van het knusse pop-up restaurant op de Hubert Frere-Orbanlaan. Een zodanig succes dat sommelier Lara De Vlieger (28) en chef Thomas Gellynck (25) besloten een vaste locatie te zoeken. Zopas hebben ze hun vaste restaurant geopend tegenover de Rozenbroeken. Op je bord vind je smaakbommen, geserveerd in een groene oase.
 2. Daling van aantal besmettingen in Gent op woensdag 30 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Gent op woensdag 30 september

  In Gent zijn er op één dag 26 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 35. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 359 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Gent op 136 te liggen. Omdat Gent meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.