Bibliotheek de Krook gaat weer open.
Volledig scherm
Bibliotheek de Krook gaat weer open. © Wannes Nimmegeers

De Krook opnieuw in de voormiddag open (en het café ook)

GENTWie in de voormiddag een boek wil ontlenen, kan dat opnieuw in de centrale stadsbibliotheek. Vanaf maandag 2 augustus versoepelen de openingsuren. Je kan er opnieuw in de voormiddag terecht.

 1. OdeGand verovert morgen de stad, en er zijn nog tickets te koop: “Alleen het slotconcert en het vuurwerk mogen we niet doen”
  Gent

  OdeGand verovert morgen de stad, en er zijn nog tickets te koop: “Alleen het slotcon­cert en het vuurwerk mogen we niet doen”

  Zaterdag palmt OdeGand opnieuw de stad in, voor één keer niet als startschot voor het Festival van Vlaanderen, maar er middenin. Misschien is dat de reden waarom het populaire gebeuren nog niet helemaal is uitverkocht, of misschien durven mensen nog niet allemaal terug naar evenementen gaan. “Qua ticketverkoop mogen we zéker niet klagen", zegt Veerle Simoens, directeur van het Festival van Vlaanderen.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.