Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

De Kijk van Kurt: “Vaarwel wandelbusjes, tot nooit meer”

 1. Roeiers palmen Watersportbaan weekend lang in voor 125ste regatta: “Succes van vóór WOI is er niet meer, maar Gent blijft roeimekka van België”
  PREMIUM
  Gent

  Roeiers palmen Watersport­baan weekend lang in voor 125ste regatta: “Succes van vóór WOI is er niet meer, maar Gent blijft roeimekka van België”

  De Koninklijke Roeivereniging Club Gent heeft iets te vieren. De club, één van de oudste van de stad, organiseert dit weekend haar 125ste regatta op de Watersportbaan. De jaarlijkse roeiwedstrijd heeft traditiegetrouw heel wat bekijks. Al liggen de échte gloriedagen in het verleden. “Vóór de Eerste Wereldoorlog kwamen hier tot wel 50.000 toeschouwers op af”, weet voorzitter Patrick Lafontaine.
 2. Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”
  PREMIUM
  Mariakerke/Gent

  Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”

  Afgelopen zaterdagmiddag werd in Maeswal, een straat in de Gentse deelgemeente Mariakerke en vlakbij het natuurgebied Bourgoyen, een verdacht overlijden vastgesteld. Ondertussen is in deze zaak een 35-jarige man uit Gent aangehouden. Volgens een buurtbewoner, die anoniem wil blijven voor de veiligheid van zijn gezin, komt dit niet onverwacht. “Al maanden wordt hier gekraakt, ze lopen de huizen in en uit.”