Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

De Kijk van Kurt: “Uitbreiding of niet, u betaalt!”

 1. Zoveelste knijtenzomer op rij in Gentbrugge, en daar valt voorlopig weinig aan te doen: “Ten vroegste in 2026 zorgt getijdenwerking voor beterschap”

  Zoveelste knijtenzo­mer op rij in Gentbrugge, en daar valt voorlopig weinig aan te doen: “Ten vroegste in 2026 zorgt getijden­wer­king voor beterschap”

  De nieuwe, veelbelovende vallen die werden ontworpen om de steekmuggen uit het Scheldeslib uit te roeien, komen voorlopig niet naar Gent, omdat het om een proefproject gaat. De getijdenwerking die de beesten zou moeten uitroeien, komt er pas in 2026. En dus wordt het weer een zomer lang krabben in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Destelbergen.
  Gent
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.