Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © RV/Miemiekehobbyfotografie

De Kijk van Kurt: “In Gent moeten we ons geen zorgen maken dat onze auto in brand gestoken wordt, maar de zomermaanden worden weer spannend”

GentElke week geeft onze columnist en Biezebaaze-frontman Kurt Burgelman zijn eigenzinnige kijk op de Gentse actualiteit. Zonder blad voor de mond, maar uiteraard met een voorliefde voor zijn stad.

 1. Man riskeert jaar cel voor betrokkenheid bij online vriendschapsfraude: “Hij liet meer dan 50.000 euro op zijn rekening storten”
  PREMIUM
  GENT

  Man riskeert jaar cel voor betrokken­heid bij online vriend­schaps­frau­de: “Hij liet meer dan 50.000 euro op zijn rekening storten”

  Oplichters hebben een senior uit Duitsland meer dan 50.000 euro armer gemaakt. Met allerhande smoesjes wonnen ze online het vertrouwen van de dame. Een Gentse arbeider die zijn bankrekening uitleende voor de frauduleuze praktijken riskeert nu een celstraf van één jaar. Volgens zijn advocaat is het allemaal toch iets genuanceerder: “Mijn cliënt is de laagste op de ladder. De kleine garnaal die de boter moet fretten.”
 2. Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgenoten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”
  PREMIUM
  Gent

  Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgeno­ten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”

  Hij zou hen helpen om een lening te verkrijgen, maar achter de rug van tientallen Bulgaarse slachtoffers pleegde de 37-jarige S.S. fraude met hun persoonlijke gegevens. Hij startte op hun naam stiekem ondernemingen om aan de hand van valse facturen BTW teruggaven te innen. In totaal zou hij zo’n 500.000 euro verdiend hebben. Tot een tafelkleedje hem de das om deed...