De terrassen zijn vol, maar op de grond zitten naast het terras mag ook
Volledig scherm
De terrassen zijn vol, maar op de grond zitten naast het terras mag ook © Wannes Nimmegeers

De Gentse terrassen zijn volzet, de sfeer doet aan Gentse Feesten denken

GentAlleen maar blije mensen, een hele stad vol. Eindelijk was er vandaag weer leven in de stad. In de voormiddag kwam de Grote Terrasdag traag op gang door de regen, eens 16 uur was het gezellig druk. Een plaats vinden op een terras was dan al een uitdaging. Tegen de avond zat alles vol, en zaten ook steeds meer mensen op de grond naast de terrassen. Het voelde als kleine Gentse Feesten.

 1. Italiaans restaurant Adriatico sluit na meer dan dertig jaar de deuren: “Burgemeester Mathias De Clercq bestelde steevast hetzelfde”
  PREMIUM
  Gent

  Italiaans restaurant Adriatico sluit na meer dan dertig jaar de deuren: “Burgemees­ter Mathias De Clercq bestelde steevast hetzelfde”

  Italiaans restaurant Adriatico verdwijnt uit het Gentse straatbeeld. De zaak, vlak bij de Sint-Baafskathedraal, wordt openbaar verkocht. Na dertig jaar hard labeur trekt de familie Misino de deur achter zich dicht. “Zelfs oud-premier Elio Di Rupo heeft hier ooit gegeten", blikt Claudio terug. “Maar zijn Italiaans bleek niet zo denderend.”
 2. Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheepte: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”
  Gent

  Tot 30 maanden cel met uitstel voor duo dat gestolen wagens vanuit Frankrijk naar België verscheep­te: “Wist niet dat de wagens gestolen waren”

  Twee mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk 30 maanden, waarvan de helft met uitstel, en 18 maanden, volledig met uitstel, wegens heling van heel wat wagens. Het tweetal bracht de gestolen wagens over vanuit Frankrijk naar ons land. Ze gebruikten hiervoor containers, maar in sommige gevallen reden ze zelf om en weer. Zelf gaven ze aan niet geweten te hebben dat de wagens gestolen waren, maar dat verhaaltje ging niet op.