Steven De Bruyn en Meskerem Mees
Volledig scherm
Steven De Bruyn en Meskerem Mees © De Centrale

De Centrale brengt 10 muzikale duo’s samen die hun eigen versie van Lena, het nummer van 2 Belgen, maken: “Symbolisch voor wat we staan, namelijk mensen verenigen”

GentDe viering van hun 25 jaar bestaan viel voor De Centrale vorig jaar volledig in het water. Dankzij corona viel alles stil. Toch bleven ze niet bij de pakken zitten en kwamen ze met een nieuw project op de proppen: ‘2.0 Belgen, op zoek naar Lena’. Tien muzikale duo’s maken elk hun eigen versie van het nummer ‘Lena’, maar het project gaat om veel meer dan louter de muziek.

 1. Maatregelen meteen zichtbaar op de Blaarmeersen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”
  Gent

  Maatrege­len meteen zichtbaar op de Blaarmeer­sen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”

  Nultolerantie, een zwarte lijst, identiteitscontroles en hondenpatrouilles. De maatregelen die de stad afkondigde voor de Blaarmeersen na een zoveelste knokpartij met Brusselse jongeren, zijn meteen zichtbaar op het terrein. Maar dat is te laat, vinden oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang. “Wij vroegen dit al lang, maar het werd weggelachen.”
 2. Twee van drie Gentse cinema’s weer open: “Zodra de kinderen wisten wanneer de bioscopen weer open ging, wilden ze komen”
  Gent

  Twee van drie Gentse cinema’s weer open: “Zodra de kinderen wisten wanneer de bioscopen weer open ging, wilden ze komen”

  9 juni: de dag waar cinefielen al maanden naar uitkeken. Niet omdat ze vanaf dan weer naar de fitness konden of omdat ze weer binnen mochten eten op restaurant. Wel omdat de cinema’s ein-de-lijk weer open zijn. Ondanks het mooie weer, trokken de Kinepolis en de Sphinx in Gent meteen volk. Op de opening van de Studio Skoop is het nog wachten tot na de zomer.