Samuel en Véronique, dansers in de voorstelling Het Narrenschip.
Volledig scherm
Samuel en Véronique, dansers in de voorstelling Het Narrenschip. © Jill Dhondt

Dansers met beperking veroveren Gravensteen: “Seksualiteit en een kinderwens, dat zijn thema’s die leven binnen de groep”

GentZaterdag is de grote dag. Dan gaan twintig dansers met een beperking van start met hun voorstelling ‘Het Narrenschip’ in het Gravensteen. Met hun bewegingen en hun woorden zullen ze thema’s als seksualiteit en een kinderwens aanhalen, thema’s die leven binnen de groep maar waar weinig besproken worden.

  1. Gentse Flikken in hun vrije tijd vrijwillig naar de vallei die onder water stond: “Een gestrande zeecontainer in iemands tuin, dat schep je niet zomaar weg”
    PREMIUM
    GENT

    Gentse Flikken in hun vrije tijd vrijwillig naar de vallei die onder water stond: “Een gestrande zeecontai­ner in iemands tuin, dat schep je niet zomaar weg”

    Kelders vol slijk, straten vol puin en verscheurde inboedels. De werken in de door watersnood getroffen regio’s zullen nog maanden zoniet jaren aanslepen. Staan alvast in de vuurlinie: de Gentse Flikken. “Elke dag trekt een team vrijwilligers dat vrijaf heeft naar die regio. Sommige dorpen zijn gewoon niet te bereiken.”