Archiefbeeld van de ijspiste onder en naast de Stadshal. Na overleg met de stad komt er dit jaar toch geen ijspiste, maar de organisator komt wel met een alternatief: een rolschaatspiste.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de ijspiste onder en naast de Stadshal. Na overleg met de stad komt er dit jaar toch geen ijspiste, maar de organisator komt wel met een alternatief: een rolschaatspiste. © Wannes Nimmegeers

Dan toch geen ijspiste onder de Stadshal. “We bouwen de grootste rolschaatspiste van België”

GentWaar de organisator van de Gentse Winterfeesten enkele weken terug nog overtuigd was van zijn ijsschaatspiste op de kerstmarkt, is vandaag beslist dat die er toch niet komt. In de plaats komt een rolschaatspiste, op uitdrukkelijke vraag van de stad. Het gaat duidelijk om een symbooldossier.

  1. MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”
    PREMIUM
    Gent

    MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverko­per van Gent: “In de Dampoort­wijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

    Ken je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.