Het gat in het dak is al hersteld
Volledig scherm
Het gat in het dak is al hersteld © Wannes Nimmegeers

Dak Ghelamco in recordtempo hersteld

Het dak van de Ghelamco Arena is hersteld, en dat mag een half mirakel heten. Dat beseffen ze bij de UEFA ook, en dus stuurden ze felicitaties naar de Gentse club. Die ontvangt volgende donderdag AS Roma, met de bedoeling hen in de pan te hakken.

Tien dagen. Zoveel tijd was er nodig om het afgerukte stuk van de luifel boven supportersvak 323, te herstellen. Ruim 100 vierkante meter dak werd weggerukt in de nasleep van storm Ciara. Dat gebeurde ’s avonds laat, op 11 februari. Het stuk luifel belandde op de toen – gelukkig – lege parking van de Albert Heijn. De brandweer kwam de belendende stukken fixeren, zodat er niet nog meer zou wegvliegen, maar een dag later was het opnieuw miserie. De club contacteerde een firma van dakwerkers, en die herstelden de boel zo goed en zo kwaad als dat ging. Op zich was het geen moeilijke klus, maar het bleef wel stormachtig waaien, en op 42 meter hoogte is het dan echt wel gevaarlijk werken.

Uiteindelijk werd de klus geklaard in amper 10 dagen, en dat is echt een huzarenstukje. Zelfs de UEFA is onder de indruk, en stuurde felicitaties naar AA Gent. De UEFA hield de zaak in het oog omdat volgende donderdag AS Roma naar Gent afzakt, en die wedstrijd kan dus gewoon doorgaan, net als de thuismatch tegen Sint-Truiden nu zondag. Voor die match heeft de club de dakwerkers en hun partners uitgenodigd, om hen te bedanken voor hun straffe prestatie.

Zo groot was de stormschade
Volledig scherm
Zo groot was de stormschade © Wannes Nimmegeers
Het weggewaaide deel belandde op de parking van Albert Heijn
Volledig scherm
Het weggewaaide deel belandde op de parking van Albert Heijn © Wannes Nimmegeers
  1. Gentse fotograaf maakt ‘quarantaineportretten’: “Als mensen naar die portretten kijken, merken ze: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje”

    Gentse fotograaf maakt ‘quarantai­ne­por­tret­ten’: “Als mensen naar die portretten kijken, merken ze: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje”

    Stilzitten staat niet in het woordenboek van Jef Boes (37). De persfotograaf en regisseur moet dan wel thuisblijven, zoals iedereen, maar zijn camera heeft hij niet opgeborgen. Tijdens het Skypen met vrienden begon hij portretten te maken, ook al waren ze in een ander huis. De reeks die eruit vloeide, doopte hij de ‘quarantaineportretten’. “Het gaat erom goede richtlijnen door te geven aan mijn modellen.”
  2. 
Voka vraagt Oost-Vlaamse gemeentebesturen om in tweede kwartaal geen bedrijfsbelastingen te innen: “9 bedrijven op 10 bloeden maar overlevingsdrang is groot”

    Voka vraagt Oost-Vlaam­se gemeentebe­stu­ren om in tweede kwartaal geen bedrijfsbe­las­tin­gen te innen: “9 bedrijven op 10 bloeden maar overle­vings­drang is groot”

    De jongste corona-bevraging van Voka bij Vlaamse bedrijven wijst op steeds verdergaande negatieve effect op onze economie . 80% van de ondernemingen zal in april beroep doen op technische werkloosheid, 90% ziet de omzet kelderen. Tegelijk gaan ondernemers op zoek naar oplossingen en vinden die ook: 1 op 5 van de stilgevallen Oost-Vlaamse bedrijven plant een heropstart in de komende weken.