Dader steekpartij aan vluchtelingenboot gevat: toestand van slachtoffer onduidelijk

GentEen dader van een steekpartij aan de vluchtelingenboot aan de Rigakaai in Gent is deze namiddag omstreeks 17.40 uur door de politie gevat. De Scheepvaartpolitie (SPN Gent) is bezig met het onderzoek en geeft geen commentaar op de zaak. Over de toestand van het slachtoffer is voorlopig ook niks bekend. 

 1. Gentse familierechtbank start met consensusmodel om vechtscheidingen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”
  Gent

  Gentse familie­recht­bank start met consensus­mo­del om vechtschei­din­gen te vermijden: “Ook van advocaten wordt andere aanpak verwacht”

  In Gent start de familierechtbank vanaf 1 september met een nieuw consensusmodel, dat moet vermijden dat de opstart van een procedure gelijk staat aan een startschot voor escalatie of voor een vechtscheiding. De familierechtbank merkte op dat de werkdruk sinds de oprichting in 2014 systematisch toeneemt, maar ook dat een tussenkomst van de familierechtbank niet altijd een duurzame oplossing van het conflict oplevert. Daarnaast wordt ook van advocaten een andere aanpak verwacht.
 2. Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsite nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”
  Gent

  Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsi­te nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”

  De buurt en de cultuursector waren al op de hoogte, maar nu heeft ook Revive officieel bevestigd dat ze zich terugtrekken als tijdelijke invuller van de Arsenaalsite. De eigenaars van de site – drie West-Vlaamse spelers – nemen de verantwoordelijkheid over. Zij willen zo snel mogelijk van start, maar wanneer dat precies is, zal pas na de zomer geweten zijn.