Enkele supporters van Omonia Nicosia op de Korenmarkt.
Volledig scherm
Enkele supporters van Omonia Nicosia op de Korenmarkt. © TVPG

Cyprioten maken sfeer op Korenmarkt in afwachting van Europese match tegen Buffalo’s

Zo’n 300 supporters van Omonia Nicosia, de tegenstander van KAA Gent in de voorrondes van de Europa League, zijn donderdagmiddag al neergestreken in de Gentse binnenstad. Op de Korenmarkt zat de sfeer er al goed in. De Gentse politie houdt een oogje in het zeil en begeleidt de fans straks met bussen naar de Ghelamco Arena.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. BIJZONDER WONEN. Barbra en Anke wonen in het begijnhof in Gent: “Dat ik dit mijn thuis mag noemen, is een privilege”
  PREMIUM
  Gent

  BIJZONDER WONEN. Barbra en Anke wonen in het begijnhof in Gent: “Dat ik dit mijn thuis mag noemen, is een privilege”

  Wonen in een duizend jaar oud begijnhof, dat klinkt als een droom, maar voor Barbra en Anke is het werkelijkheid. Barbra woont al 17 jaar in het begijnhof in de Lange Violettestraat in Gent, Anke nog maar een jaar. “Tegenwoordig zijn de huizen hier peperduur, maar het is een fantastische plek om te wonen”, zeggen ze. “Ondanks de vele regels waar we ons aan moeten houden.”