Creatievelingen zoeken sluipwegen om de Blaarmeersen toch binnen te geraken.
Volledig scherm
Creatievelingen zoeken sluipwegen om de Blaarmeersen toch binnen te geraken. © Cedric Matthys

Creatievelingen glippen Blaarmeersen binnen via sluipwegen nu recreatiedomein volgeboekt is: “We zijn op de hoogte en gaan extra controleren”

Steeds meer creatievelingen zoeken een manier om de Blaarmeersen toch binnen te geraken. Nu met het warme weer alle plaatsen in het Gentse recreatiedomein zijn volgeboekt, wisselen bezoekers bandjes uit en glippen ze via de hekken naar binnen. “Onze bewakingsagenten zijn op de hoogte en gaan extra controleren", zegt schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD). “De pakkans is groot.”

 1. Supporters dreigen met klacht tegen AA Gent als hun abonnement niet wordt terugbetaald: “Zo ga je niet met je fans om”
  PREMIUM

  Supporters dreigen met klacht tegen AA Gent als hun abonnement niet wordt terugbe­taald: “Zo ga je niet met je fans om”

  Boos, en vooral diep teleurgesteld in hun ploeg. Dat zijn heel wat supporters van KAA Gent, en dan gaat het nog niet eens om het sportieve aspect. Een 30-tal fans uit de hoofdtribune wil de club in gebreke laten stellen, omdat hun abonnement niet wordt terugbetaald. “Dit is het niet naleven van een contract”, zeggen ze. Nog erger vinden ze de manier waarop KAA Gent de supporters behandelt. “Als je jezelf een Europese topclub wil noemen, handel daar dan ook naar.”
 2. Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van vrijwilliger Eugénie Verspeeten (65): “Hier wonen ook heel wat mensen die wel hard gewerkt hebben”
  PREMIUM

  Volkswijk Nieuw Gent door de ogen van vrijwilli­ger Eugénie Verspeeten (65): “Hier wonen ook heel wat mensen die wel hard gewerkt hebben”

  Wie woont nu echt in Nieuw Gent? Dat is de vraag die we ons een week lang stellen. De sociale wijk naast het UZ Gent kwam onlangs nog negatief in de kijker door de reeks Niveau 4. Iedereen lijkt er drugsverslaafd, (ex-)crimineel of werkloos, maar daar gaan veel bewoners niet mee akkoord. Onze reporter laat daarom vijf verschillende stemmen aan het woord. Vandaag: vrijwilliger Eugénie Verspeeten (65).