Huiskamerconcert in de Fluweelstraat.
Volledig scherm
Huiskamerconcert in de Fluweelstraat. © Wannes Nimmegeers

Coronaproof huiskamerconcerten over heel de Brugse Poort

Om de twee jaar vinden er huiskamerconcerten plaats in de Brugse Poort in het kader van het BOM festival. Het zag er even naar uit dat het dit jaar niet zou doorgaan door de coronacrisis, maar het is de organisatoren toch gelukt. Vandaag en morgen stellen Brugse Poortenaren hun huis open voor artiesten en bezoekers, voor een coronaproof voorstelling.

 1. Ouders krijgen tot 30 maanden celstraf nadat éénjarige baby rondslingerende drugs innam
  Gent

  Ouders krijgen tot 30 maanden celstraf nadat éénjarige baby rondslinge­ren­de drugs innam

  In de rechtbank van Gent stonden maandag de ouders van een éénjarige baby terecht. Ze hadden drugs gebruikt in het bijzijn van hun kindje. Ze lieten de drugs, waaronder cocaïne en methadon, rondslingeren waarna de baby hoeveelheden van de drugs innam. De vader werd veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden en een boete van 8.000 euro, de moeder kreeg een voorwaardelijke celstraf van 14 maanden en tevens een boete van 8.000 euro.
 1. Sir James, de meest avontuurlijk kater van het land: “Ik pak hem overal mee naartoe, zelfs naar festivals”
  PREMIUM
  Gent

  Sir James, de meest avontuur­lijk kater van het land: “Ik pak hem overal mee naartoe, zelfs naar festivals”

  Sir James moet één van de meest avontuurlijke katten van Gent zijn. De kater reist overal mee naartoe: op de motor, naar festivals, op café, in het bos. Meestal heeft hij een leiband aan, maar als het veilig is kan zijn baasje Sander Boone (28) hem gewoon loslaten. De poes gaat nooit ver weg. “Het is een heel avontuurlijk en sociaal dier. Een feestje in het park of een cafébezoek, hij gaat gewoon mee.”
 2. Boete voor Baracita om 23.03 uur, na smetteloze zomer: “Vooral heel jammer voor de flikken die wél hun best doen”
  Gent

  Boete voor Baracita om 23.03 uur, na smetteloze zomer: “Vooral heel jammer voor de flikken die wél hun best doen”

  Baracita, de populaire zomerbar aan het ICC, heeft zaterdag al definitief de deuren gesloten. Maar dat gebeurde met een valse noot. Om 23.03 uur stond de politie daar, en omdat nog niet iedereen weg was, heeft uitbater Stefaan De Winter een pv aan zijn broek. “Jammer dat dit soort haantjesgedrag van twee flikken afstraalt op die vele politiemensen die wél hun best doen, want dit sloeg echt nergens op”, zucht De Winter.
 3. Brandweer vangt hangbuikzwijn in leegstaand pand
  Gent

  Brandweer vangt hangbuik­zwijn in leegstaand pand

  De brandweer heeft maandagnamiddag een hangbuikzwijn gevangen in een leegstand pand op de Langerbruggekaai in Gent. Omstaanders zagen hoe de interventie lange tijd aansleepte. Ze gingen ervan uit dat het dier zich niet gemakkelijk liet strikken, maar dat klopt volgens woordvoerder Alisa Coessens niet. “Het heeft even geduurd om het juiste team ter plaatse krijgen”, legt ze uit. “Maar rond 17.00 uur kwamen onze mensen aan en na een tiental minuten was het dier gevangen.” Wat er nu met het zwijn moet gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Het dier -dat ongeveer 175 kilo weegt- werd achteraf overgebracht naar de faculteit Dierengeneeskunde in Merelbeke.