Het Gravensteen blijft dé publiekstrekker
Volledig scherm
Het Gravensteen blijft dé publiekstrekker © Wannes Nimmegeers

Corona nog niet weg, bezoekers wel terug. Gentse musea en historische huizen lokken 654.000 mensen, Gravensteen blijft populairste plek

GentDe Gentse musea en Historische Huizen herstellen zich van de klap die ze in 2020 en 2021 te verwerken kregen. Het bezoekersaantal steeg het voorbije jaar weer opvallend, maar het peil van voor corona is nog niet behaald. Het Gravensteen staat overigens nog steeds eenzaam aan de top.

  1. Buschauffeurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultolerantie, nu meteen”
    PREMIUM
    Gent

    Buschauf­feurs eisen overleg met De Lijn na twee incidenten met jongeren in enkele dagen tijd: “We willen nultoleran­tie, nu meteen”

    De buschauffeurs zijn de agressie op de risicolijnen naar de Blaarmeersen en het provinciaal domein Puyenbroeck beu. Vakbond ACV eist dat het agressiecomité van De Lijn maandag wordt samengeroepen om het probleem aan te pakken. Afgelopen week moest de politie tweemaal tussenbeide komen omdat chauffeurs zich bedreigd of geïntimideerd voelden door groepen jongeren. Met de Gentse Feesten in aantocht vrezen de chauffeurs nog meer incidenten. “We willen weten wie die jongeren zijn en wanneer en waar ze opduiken.”