Door de coronamaatregelen mocht Copacobana maar vierhonderd personen tegelijk binnen laten.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de coronamaatregelen mocht Copacobana maar vierhonderd personen tegelijk binnen laten. © Wannes Nimmegeers

Copacobana blikt tevreden terug op zonovergoten editie, maar maakt zich zorgen: “Waarschijnlijk niet voldoende om financiën recht te trekken”

Organisator Joachim Matthys blikt tevreden terug op een geslaagde corona-editie van Copacobana. De tickets voor het gratis stadsfestival waren in een mum van tijd de deur uit. Toch maakt de Gentenaar zich zorgen over de financiële situatie van zijn vzw. “Door de coronamaatregelen mochten we maar vierhonderd personen tegelijk binnen laten. Ik denk niet dat het voldoende zal geweest zijn om onze financiën recht te trekken.”

  1. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
    Gent

    Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

    De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.