Geen blauwalg in de Blaarmeersen
Volledig scherm
Geen blauwalg in de Blaarmeersen © Wannes Nimmegeers

Controle wijst uit: Blaarmeersenwater nog steeds veilig om te zwemmen

GentDeze temperaturen lokken mensen massaal naar het water. Maar hoge temperaturen zorgen er ook voor dat heel wat vijvers en waterlopen te kampen krijgen met blauwalg. “De wekelijkse meting toont aan dat het Blaarmeersenwater nog steeds ok is, gelukkig", zegt sportschepen Sofie Bracke.

 1. 19-jarige jongeman rijft 26.000 euro binnen door mensen op te lichten vanuit een hotelkamer: “Ontvang je zelf een sms of mail met een link naar itsme, wees dan op je hoede”
  Gent

  19-jarige jongeman rijft 26.000 euro binnen door mensen op te lichten vanuit een hotelkamer: “Ontvang je zelf een sms of mail met een link naar itsme, wees dan op je hoede”

  De Gentse politie heeft een bijzonder jonge oplichter gevat. De 19-jarige man maakte vanuit een Gentse hotelkamer in het centrum maar liefst 26.000 euro buit met zijn frauduleuze zaakjes waaronder oplichting via een site die deed lijken op de itsme-app. Met het geld kocht hij allerlei luxegoederen. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
 2. Gents hamburgerrestaurant koopt in één keer 2 ton aardappelen van West-Vlaamse boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”
  Gent

  Gents hamburger­res­tau­rant koopt in één keer 2 ton aardappe­len van West-Vlaam­se boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”

  Lekker, maar ook eerlijk eten, daar draait het om in hamburgerrestaurant Tush in de Hoogpoort. Daarom hebben eigenaars Hendrik en Laura in één keer twee ton aardappelen gekocht van een West-Vlaamse bioboer. “Hiermee kunnen we zo’n acht tot negen maanden verder”, klinkt het. “Daarna plaatsen we een nieuwe gigantische bestelling.”