Vijf van de acht bewoners, met huiskat Ralph in de armen van Arthur. Bram, Elke en Martijn zijn afwezig.
Volledig scherm
PREMIUM
Vijf van de acht bewoners, met huiskat Ralph in de armen van Arthur. Bram, Elke en Martijn zijn afwezig. © VDS

Co-housers hangen briefje aan het raam: “Neen dit is geen feestje, wij wonen hier met acht” Politie krijgt steeds meer meldingen van ‘illegale samenkomsten’

GentZe zijn met acht, allemaal tussen de 20 en de 26 jaar oud, en delen een huis in Gent-centrum. Omdat hun woonkamer langs de straatkant ligt en ze merkten dat steeds meer mensen bleven staan om binnen te kijken, hebben ze een briefje aan het raam gehangen, waarop staat dat er géén feestje aan de gang is van vrienden die de regels aan hun laars lappen, maar dat ze daar wonen, met acht. Zij kregen nog geen controle, maar de politie bevestigt wel dat ze steeds meer oproepen krijgen van ‘verklikkers’, heel vaak onterecht.

 1. ASSISEN GENT. Onderzoeksrechter: “Messteek in de borstkas zorgde voor dodelijke interne bloeding”
  Gent

  ASSISEN GENT. Onderzoeks­rech­ter: “Messteek in de borstkas zorgde voor dodelijke interne bloeding”

  Het proces van de 21-jarige Said Subhan Khawri werd maandagochtend hervat in het Gentse hof van assisen. De Iraanse man doodde twee jaar geleden een Afghaanse man in het centrum van Gent, op het kruispunt van de Ottogracht met de Baudelostraat. Maandagmiddag bracht onderzoeksrechter Annemie Serlippens haar kijk op de feiten. Ze werd door de volksjury en de advocaten van de verdachte ondervraagd over haar werkwijze.
 2. Politierechter Peter D’hondt tegen corona-overtreders: “Sprakeloos? Da’s een boek van Tom Lanoye. Lees dat maar uit in de cel”
  PREMIUM
  Gent

  Politie­rech­ter Peter D’hondt tegen corona-overtre­ders: “Sprakeloos? Da’s een boek van Tom Lanoye. Lees dat maar uit in de cel”

  Voor de eerste keer in zijn carrière als politierechter is Peter D’hondt (61), bekend van ‘De Rechtbank’ en zijn afwijkende vonnissen, in de Gentse rechtbank gepasseerd. Hij zat er woensdagochtend een coronazitting voor, en dat heeft iedereen in de zaal geweten. Speels en ironisch als het kon, heel streng als het moest. D’hondt, werkzaam in Dendermonde, zat de zitting voor om de werklast in Gent te drukken.
 1. Stad wil discriminatie bestrijden in nachtleven: “Bezoekers moeten het barpersoneel zien als een veilige haven”
  Gent

  Stad wil discrimina­tie bestrijden in nachtleven: “Bezoekers moeten het barperso­neel zien als een veilige haven”

  Gisteren werd het Actieplan Antidiscriminatie en Antiracisme goedgekeurd op de Gemeenteraad. Daarin staat dat de Stad op allerlei vlakken discriminatie wil bestrijden, waaronder in het nachtleven. Zo wil de Stad een bevraging doen bij groepen die vaak slachtoffer zijn van intimidatie, een charter opstellen met de sector en omstaanderstrainingen geven aan barpersoneel.
 2. Is spreektijdbeperking de oplossing voor de langdradige en saaie Gentse gemeenteraden? “Met al die herhalingen lijkt het hier wel FC De Kampioenen”
  PREMIUM
  Gent

  Is spreektijd­be­per­king de oplossing voor de langdradi­ge en saaie Gentse gemeentera­den? “Met al die herhalin­gen lijkt het hier wel FC De Kampioenen”

  De Gentse gemeenteraad heeft een probleem. Ze is saai en langdradig, elke keer opnieuw. Er zijn weinig of geen spitante debatten, tussenkomsten én antwoorden worden doorgaans afgelezen van een vooraf opgesteld blad. Heel veel zaken worden letterlijk herhaald uit een gemeenteraadscommissie eerder in de maand. Voorzitter Zeneb Bensafia vroeg gisteren bij de start van de eerste raad van 2021 of het beter kan. “Hou uw tussenkomsten kort en krachtig, to the point. En val niet in herhaling. Soms lijkt het hier wel FC De Kampioenen.”
 3. Vijf in plaats van vier jaar cel na verkrachting twee leerlingen: leerkracht (34) Don Bosco krijgt zwaardere straf in beroep
  PREMIUM
  Sint-Denijs-Westrem

  Vijf in plaats van vier jaar cel na verkrach­ting twee leerlingen: leerkracht (34) Don Bosco krijgt zwaardere straf in beroep

  Voormalig leerkracht S.D.B. (34) van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem is door het hof van beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan twintig maanden met uitstel, voor aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen. De man ging in beroep tegen zijn veroordeling tot vier jaar cel, maar ziet die nu verzwaard.
 1. Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen
  Play

  Juffen en meesters bezorgen rapporten bij leerlingen

 2. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak