Clément met drie artsen en twee verpleegkundigen die tien jaar geleden op de ingreep aanwezig waren.
Volledig scherm
Clément met drie artsen en twee verpleegkundigen die tien jaar geleden op de ingreep aanwezig waren. © Maria Middelares

Clément (100) bedankt dokters en verplegers AZ Maria Middelares met uitnodiging voor zijn groot verjaardagsfeest

Clément De Muer was tien jaar geleden de derde patiënt die in het AZ Maria Middelares via een katheter behandeld werd voor de vernauwing van zijn aortaklep. Tijdens zijn laatste controle nodigde hij zijn verzorgers uit voor zijn honderdste verjaardagsfeest, als de coronaheisa voorbij is.

Tien jaar na de procedure is Clément gezond en wel. Hij komt nog regelmatig op controle bij dokter Cornelis, die de ingreep tien jaar geleden uitvoerde. Zijn laatste bezoek was bijzonder. “We wisten dat hij net honderd was geworden, en wilden hem graag een presentje geven. Een flesje wijn of een taartje was niet mogelijk, want Clément drinkt geen alcohol en eet geen suiker. We besloten dan maar om hem aardbeien cadeau te doen. Toen we die overhandigden, nodigde hij ons uit voor een groot verjaardagsfeest na de crisis. De artsen en verpleegkundigen die aanwezig waren tien jaar geleden, zijn welkom.”

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.