Gent, roze stroken, fietspad, fietsstraat, knip, en de roze driehoeken
Volledig scherm
Gent, roze stroken, fietspad, fietsstraat, knip, en de roze driehoeken © Wannes Nimmegeers

Circulatieplan bestaat 3 jaar: “Vanaf volgend jaar ook in de eerste deelgemeenten”

Het circulatieplan bestaat vandaag exact drie jaar. Een doorn in het oog voor de ene, bejubeld door de andere. Maar hoe zit het met de plannen om ‘verkeersplannen’ uit te rollen naar de deelgemeenten? Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) verduidelijkt.

 1. Laatste 30 Roma wonen in krotten in Aziëstraat, maar moeten ook daar weg: “Het is niet eerlijk, wij weten niet waar naartoe”
  PREMIUM
  Gent

  Laatste 30 Roma wonen in krotten in Aziëstraat, maar moeten ook daar weg: “Het is niet eerlijk, wij weten niet waar naar­toe”

  Het integratieproject voor Roma aan de Lübecksite is opgestart, en lijkt vlot te verlopen. Alle Roma die in september 2019 hadden aangegeven in het project te willen instappen, wonen nu in de containers. Maar aan de Aziëstraat blijven nog een 30-tal mensen achter, waaronder ook kinderen. Zij willen ook nog naar de Lübecksite, maar mogen niet. “Binnen 2 weken moeten we hier weg, maar we weten niet waarheen”, zeggen ze.
 2. Terwijl de wereld corona vreesde, redde Alain (45) het Vlaamse visbestand: “Tonnen en tonnen vissen gingen dood, maar niemand die alarm sloeg”
  PREMIUM

  Terwijl de wereld corona vreesde, redde Alain (45) het Vlaamse visbestand: “Tonnen en tonnen vissen gingen dood, maar niemand die alarm sloeg”

  Hoe herinnert u zich april 2020? Stel de vraag binnen tien jaar en alleen Alain Dillen (45) denkt niet meteen aan die verdomde lockdown. De bioloog uit Merelbeke sloeg als eerste alarm toen hij in de Franse Schelde massaal veel vissen zag sterven. “Dit is de grootste vermeden ramp uit mijn carrière”, blikt hij terug. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen van 2020 in dit dossier.
 1. Studenten van Odisee worden vangnet voor medestudenten: “Dat kan gaan over praktische vragen, maar ook over samen online studeren of gewoon babbelen”
  Gent

  Studenten van Odisee worden vangnet voor medestuden­ten: “Dat kan gaan over praktische vragen, maar ook over samen online studeren of gewoon babbelen”

  De stemmen van studenten die het moeilijk hebben omwille van de coronacrisis klinken alsmaar luider. Om een laagdrempelig luisterend oor te bieden introduceert de studentenraad van hogeschool Odisee daarom een ‘buddy-project’. 70 studenten stelden zich alvast kandidaat om andere studenten bij te staan die nood hebben aan een babbel. Voor het Odisee-personeel staat een gelijkaardig project in de steigers.
 2. Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na kerstmis en nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om samen te klinken”
  Gentbrugge

  Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na kerstmis en nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om samen te klinken”

  Restaurants promoten al volop hun menu voor kerstavond en oudejaar, maar het gloednieuwe café Merino pakt het anders aan. Nele en Lieselot De Keyser focussen op de dagen ná kerstmis en nieuwjaar zodat vrienden en familie die elkaar de avond zelf niet konden zien, de dagen erna toch samen kunnen klinken met een lekker taartje, ‘glitterballen’ en aperitief erbij.
 1. Horecapersoneel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak
  Play

  Horecaper­so­neel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak

 2. Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen
  Play

  Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen