Cine Rio filmzaal.
Volledig scherm
Cine Rio filmzaal. © Leontien Allemeersch

Cinema in Brugse Poort organiseert filmvertoning met buffet van ‘gesprokkeld eten’

GentDe Brugse Poort is dé place to be komende zondag. De lokale cinema Cine Rio organiseert namelijk een filmvertoning met een ongewone lunch: een buffet van ‘gesprokkeld eten’. Voor het geheel betaal je amper 8 euro.

 1. Laatste halte voor een proces? KI beslist volgende maand over de beroepen in zaak rond Schild & Vrienden
  GENT

  Laatste halte voor een proces? KI beslist volgende maand over de beroepen in zaak rond Schild & Vrienden

  De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) buigt zich over de beroepen die zijn aangetekend in het onderzoek naar Schild & Vrienden. Hamvraag is of Van Langenhove al dan niet terecht moet staan voor negationisme. Voorlopig is dat niet zo, maar enkele burgerlijke partijen zijn het daar niet mee eens. En dan is er nog een verdachte die vindt dat hij niet voor de rechtbank moet verschijnen. Op 23 februari volgt de uitspraak.
 2. Gentse Feesten moeten vernieuwen en jonger publiek aanspreken: meer geld voor organisatoren die daarin meegaan
  PREMIUM
  Gent

  Gentse Feesten moeten vernieuwen en jonger publiek aanspreken: meer geld voor organisato­ren die daarin meegaan

  Nog 168 dagen tot de Gentse Feesten 2023. Gentse Feesten met meer namiddagprogrammatie en meer voor en door jongeren. Om de pleinorganisatoren zover te krijgen, pakt Feestenschepen Bram Van Braeckevelt (Groen) uit met een nieuw subsidiereglement. Positief is dat ze nu al weten dat ze over 85% van hun budget van vorig jaar kunnen beschikken. Om die overige 15% subsidies binnen te rijven, moeten de organisatoren aan de slag.