Firmin (56) en Christel (54) met hun hond die op het moment van de feiten op het terras zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Firmin (56) en Christel (54) met hun hond die op het moment van de feiten op het terras zat. © PJDG

Christel (54) dient klacht in tegen huisbaas voor mishandeling en verkrachting: “Hij duwde mij tegen de koelkast en kneep in mijn borst”

GentEen geschil tussen een huurbaas en twee huurders is afgelopen woensdag vreselijk uit de hand gelopen in de Wondelgemstraat in Gent. Christel (54) werd door de huurbaas tegen de koelkast geduwd en mishandeld. “Het deed verschrikkelijk veel pijn. Hij is een beer van een vent met veel kracht. Ik wil mijn verhaal doen omdat dit geweld en machtsmisbruik tegen vrouwen moet stoppen. Het is genoeg geweest”, zucht de vrouw. De politie neemt de feiten heel ernstig. 

 1. Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  gent

  Zo VeloVeilig is Gent: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Gent hebben 1.019 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
  GENT

  Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

  “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”