Chef Matthias Devos van pizzeria Brutal.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Matthias Devos van pizzeria Brutal. © Jill Dhondt

Chef opent pizzeria voor Carrefour van Sint-Denijs: van pizza’s met Baskisch gehaktbrood tot courgettebloemen

GentSint-Denijs-Westrem is een parel rijker. Voor de Carrefour op de Kortrijksesteenweg opende chef Matthias Devos (37) – van het vroegere gastronomische restaurant Vos – een pizzeria. Niet zomaar een pizzeria uiteraard, maar een pizzeria met het beste wat het Baskenland en Italië te bieden hebben.

 1. Nie pleue-ondervoorzitster Marleen Van Renterghem (46) terug in Ghelamco Arena na coronacoma: “Een overwinning in een kolkend stadion, dat wil ik terug meemaken”
  PREMIUM

  Nie pleue-ondervoor­zit­ster Marleen Van Renterghem (46) terug in Ghelamco Arena na coronacoma: “Een overwin­ning in een kolkend stadion, dat wil ik terug meemaken”

  26 september 2020, de match KAA Gent – OH Leuven. Dat was de laatste competitiewedstrijd die Marleen Van Renterghem zag vorig jaar. Daarna was er de coronapandemie, en de ondervoorzitster van KAA-Gent-supportersclub Nie Pleue was helaas bij de slachtoffers. Eerst leek het mee te vallen, maar wat later belandde ze toch in een coma. Vandaag was Marleen blij dat ze er terug bij kon zijn, ook al speelde ‘haar’ club 2-2 gelijk tegen de Kielse Ratten. “Het gevoel om gewoon terug in de Ghelamco Arena te zijn is fantastisch.”
 2. REEKS. Wonen op het water. Gregory woont met zoon Alex aan de Bijloke: “Miljonairs zonder budget kwamen aankloppen om mee te varen”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS. Wonen op het water. Gregory woont met zoon Alex aan de Bijloke: “Miljonairs zonder budget kwamen aankloppen om mee te varen”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Gregory Birra (73), zijn zoon Alex (25) en hun ‘Orient Express van de Europese waterwegen’.