De chauffeur moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden.
Volledig scherm
De chauffeur moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden. © Frederik Vollaert

Chauffeur buiten levensgevaar na klap van vrachtwagen

Op de John F. Kennedylaan ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel in de richting van Zelzate is dinsdagavond een chauffeur gewond geraakt bij een aanrijding. Een vrachtwagen reed rond 17.30 uur achteraan op hem in. “De man is intussen buiten levensgevaar”, laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. 

 1. Arthur huurt een kot voor een paar dagen in de week: “Het laat me toe toch te proeven van het studentenleven, zonder een week weg te zijn van huis”
  PREMIUM

  Arthur huurt een kot voor een paar dagen in de week: “Het laat me toe toch te proeven van het studenten­le­ven, zonder een week weg te zijn van huis”

  Door de vele online lessen vinden veel studenten en ouders het niet nodig een heel jaar een kot te huren. Daarom vind je nu ook koten die je voor een paar dagen kunt huren. Arthur Van Impe (17) is een van de studenten die daar sinds deze week gebruik van maakt. “Zo kan ik toch proeven van het studentenleven. Mijn vrienden zitten allemaal vast op kot, dus nu kunnen we ’s avonds eentje gaan drinken, wanneer ik hier ook ben.”
 2. Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controleren vanuit een bakje aan een kraan”

  Stunt- en vliegwerk om torenspits van Groot Begijnhof te herstellen. “Elke leisteen apart controle­ren vanuit een bakje aan een kraan”

  In het Groot Begijnhof in Sint-Amandsberg wordt vandaag stuntwerk uitgevoerd. De restauratie van de Begijnhofkerk startte al in juni, maar om de top van de torenspits te inspecteren, is er een hoogtewerker nodig. “Van op de grond kunnen we de schade niet juist inschatten, vanuit de kraan wordt vandaag elke leisteen van de torenspits apart bekeken”, zegt Lieven Decaluwe, voorzitter van het Groot Begijnhof.