Volledig scherm
Schepen van Economie Sofie Bracke (Open Vld) geeft tekst en uitleg bij het nieuwe ‘BlueHealth Innovation Center’. © Gianni Barbieux

Centrum voor digitale gezondheidszorg neemt intrek in De Krook

In De Krook is woensdagavond het startschot gegeven van het ‘BlueHealth Innovation Center’. Het centrum moet de digitale transformatie in de gezondheidszorg helpen ondersteunen. De stad Gent, UGent en UZ Gent worden de nieuwe partners in de werking die al een uitvalsbasis heeft in Genk en Antwerpen.

BlueHealth Innovation Center is een privaat-publieke samenwerking tussen overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en spelers in de zorgsector. Hun missie is om de digitale transformatie in de gezondheidszorg te helpen ondersteunen door jong ondernemerschap te stimuleren. Zij begeleiden studenten, start-ups, en anderen in de zorgsector in de uitbouw van innovatieve digitale projecten.

Volledig scherm
Roger Lemmens van imec dat zijn uitvalsbasis al heeft in De Krook. © Gianni Barbieux

“Gent telt 70.000 studenten en bekwame onderzoekers langs de ene kant en heel wat zorginstellingen langs de andere kant. Wij willen mee aan de kar trekken om ondernemerschap binnen die zorgeconomie te ondersteunen. Gent is gekend om zijn sterke ICT- en biotechnologiespelers. De komende jaren willen we extra inzetten op de zorgeconomie. Dat is één van onze nieuwe speerpuntsectoren”, zegt schepen van economie Sofie Bracke (Open Vld).

Samen met BlueHealth Innovation Center wordt ook MedTeG gelanceerd: een nieuwe Gentse hub rond digitale en medische technologie. Gent telt een 30-tal start-ups die zich richten op gezondheidszorg. Om het Gentse ecosysteem rond deze en nieuwe startups te versterken, bundelen imec, MedTech Flanders, BHIC en UGent/UZ Gent de krachten. Ze zullen nauw samenwerken om zo met één aanspreekpunt startende en bestaande ondernemers vooruit te helpen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 30 jaar Charlatan, oord van verderf en veel muziek

  30 jaar Charlatan, oord van verderf en veel muziek

  Het hele jaar lang wordt de 30ste verjaardag gevierd van het legendarische café Charlatan op de Vlasmarkt. De 14 huis-dj’s krijgen elk hun party. Sinds 2000 zwaaien Nik Vandenberghe, Gerald Claes en Mario Vuylsteke de plak in de Charlatan. Ze waken er over de sfeer, de muziek, én de centen. Want een café zoals Charlatan is uniek in Vlaanderen. Ze organiseren er massa’s concerten, maar krijgen geen euro subsidie. Nochtans zijn heel veel klinkende namen in hun beginjaren in de Charlatan gepasseerd. “Wij zijn de tussenstop tussen het repetitiekot en het groot podium”, klinkt het.
 2. Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Een fietser (35) uit Oostakker is vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sint-Amandsberg. De vrachtwagenchauffeur die haar aanreed, had de vrouw volgens de eerste vaststellingen moeten opmerken. Vijf jaar geleden gebeurde een bijna identiek ongeluk met dodelijke afloop op het kruispunt — de vrachtwagens van toen en nu zijn zelfs van hetzelfde bedrijf.
 3. Hanne

  Hanne

  Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
 1. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

  Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

  Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.
 2. Catherine De Zegher definitief geen museumdirecteur meer

  Catherine De Zegher definitief geen museumdi­rec­teur meer

  De Russische avant-gardekunst die in het najaar van 2017 in het MSK tentoongesteld werd, heeft Marie-Catherine de Zegher definitief de das omgedaan. Het Gentse schepencollege heeft beslist dat ze niet langer directeur van het Museum voor Schone Kunsten is. Ze werd eerder al preventief geschorst. Er loopt ook nog een strafonderzoek naar de zaak. De audit waarop de stad zich baseert voor het ontslag, is door het parket in beslag genomen.