Volledig scherm
Schepen van Economie Sofie Bracke (Open Vld) geeft tekst en uitleg bij het nieuwe ‘BlueHealth Innovation Center’. © Gianni Barbieux

Centrum voor digitale gezondheidszorg neemt intrek in De Krook

In De Krook is woensdagavond het startschot gegeven van het ‘BlueHealth Innovation Center’. Het centrum moet de digitale transformatie in de gezondheidszorg helpen ondersteunen. De stad Gent, UGent en UZ Gent worden de nieuwe partners in de werking die al een uitvalsbasis heeft in Genk en Antwerpen.

BlueHealth Innovation Center is een privaat-publieke samenwerking tussen overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en spelers in de zorgsector. Hun missie is om de digitale transformatie in de gezondheidszorg te helpen ondersteunen door jong ondernemerschap te stimuleren. Zij begeleiden studenten, start-ups, en anderen in de zorgsector in de uitbouw van innovatieve digitale projecten.

Volledig scherm
Roger Lemmens van imec dat zijn uitvalsbasis al heeft in De Krook. © Gianni Barbieux

“Gent telt 70.000 studenten en bekwame onderzoekers langs de ene kant en heel wat zorginstellingen langs de andere kant. Wij willen mee aan de kar trekken om ondernemerschap binnen die zorgeconomie te ondersteunen. Gent is gekend om zijn sterke ICT- en biotechnologiespelers. De komende jaren willen we extra inzetten op de zorgeconomie. Dat is één van onze nieuwe speerpuntsectoren”, zegt schepen van economie Sofie Bracke (Open Vld).

Samen met BlueHealth Innovation Center wordt ook MedTeG gelanceerd: een nieuwe Gentse hub rond digitale en medische technologie. Gent telt een 30-tal start-ups die zich richten op gezondheidszorg. Om het Gentse ecosysteem rond deze en nieuwe startups te versterken, bundelen imec, MedTech Flanders, BHIC en UGent/UZ Gent de krachten. Ze zullen nauw samenwerken om zo met één aanspreekpunt startende en bestaande ondernemers vooruit te helpen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Klimaatbetoging morgen gaat toch door, ondanks verbod: “Wij laten ons de mond niet snoeren”

    Klimaatbe­to­ging morgen gaat toch door, ondanks verbod: “Wij laten ons de mond niet snoeren”

    Burgemeester Mathias De Clercq geeft geen toestemming voor een Klimaatmars morgen in Gent, omdat de politie zich moet focussen op de honderden voetbalsupporters van het Duitse Wolfsburg die naar Gent afzakken. Maar daar hebben de Students for Climate geen oren naar. “Wij betogen toch, wij laten ons de mond niet snoeren.” In plaats van een mars organiseren ze nu een ‘statisch aanwezig zijn’ onder de Stadshal.