Zeemeermin Evi uit Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeemeermin Evi uit Gent. © Wannes Nimmegeers

Celine (31) en Evelien (28) zijn professionele zeemeerminnen: “In mijn staart voel ik me mooi en sexy”

GentDe internationale meergemeenschap is razendsnel aan het uitbreiden. Celine Van de Voorde (31) doet het al sinds haar zestiende en was de eerste Belgische die er haar beroep van maakte. Evelien Peeters (28) geeft al 5 jaar shows als zeemeermin. Overdag werkt ze in de daklozenopvang in Gent, maar in haar vrije uren trekt ze steevast haar staart aan. “Mijn persoonlijk record van mijn adem inhouden is 4 minuten. Mijn zangachtergrond en het feit dat ik al lang diepzeeduik, helpen uiteraard”, volgens Celine.

  1. Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”
    PREMIUM
    GENT

    Schepen Tine Heyse (Groen) zoekt nog een kot voor 10.000 studenten: “Toegegeven, het probleem was groter dan ik had verwacht”

    Wie nu nog een kamer zoekt voor komend academiejaar in Gent, heeft een dik probleem. De studentenhuizen puilen uit, ook in cohousing is het vechten voor een plaatsje. Tine Heyse (Groen) is schepen voor Wonen en probeert voor ruim 10.000 studenten een nieuwe thuis op verplaatsing te vinden. “Als stad zijn we maar één van de partijen die hier iets aan kunnen doen.”