Illustratiebeeld : Via phishing worden bankgegevens ontfutseld
Volledig scherm
Illustratiebeeld : Via phishing worden bankgegevens ontfutseld © AP

Casher doet aankopen via een ‘gephishte’ bankrekening en is aangehouden

Een verdachte die GSM’s aankocht via de bankrekening van een slachtoffer, is tegen de lamp gelopen. De man kon vermoedelijk via phishing toegang nemen tot de bankrekening van slachtoffers. De man werd op 6 november 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en onder aanhoudingsmandaat gesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. GLV Taverne aan Leie eerste Gentse horecazaak met voorhoofdscanner

  GLV Taverne aan Leie eerste Gentse horecazaak met voorhoofds­can­ner

  Wie iets wil eten of drinken in de GLV Taverne aan de Snepkaai, moet zijn gegevens achterlaten en zijn temperatuur laten meten met de spiksplinternieuwe voorhoofdscanner die bij de ingang van de brasserie staat te blinken. GLV Taverne is de eerste Gentse horecazaak die zo’n scanner heeft aangeschaft. “Het apparaat stond eerst aan de ingang van het terras, maar daar is het nu zo warm dat hij tilt slaat”, zegt uitbater Lesley De Craene.
 2. Creatievelingen glippen Blaarmeersen binnen via sluipwegen nu recreatiedomein volboekt is: “We zijn op de hoogte en gaan extra controleren”

  Creatieve­lin­gen glippen Blaarmeer­sen binnen via sluipwegen nu recreatie­do­mein volboekt is: “We zijn op de hoogte en gaan extra controle­ren”

  Steeds meer creatievelingen zoeken manier om de Blaarmeersen toch binnen te geraken. Nu met het warme weer alle plaatsen in het Gentse recreatiedomein zijn volboekt, wisselen bezoekers bandjes uit en glippen via de hekken naar binnen. “Onze bewakingsagenten zijn op de hoogte en gaan extra controleren", zegt schepen van Sport Sofie Bracke (Open VLD). “De pakkans is groot.”
 1. Stad Gent stelt lokale coördinator aan om kwetsbare coronapatiënten te ondersteunen

  Stad Gent stelt lokale coördina­tor aan om kwetsbare coronapa­tiën­ten te ondersteu­nen

  De stad Gent heeft een lokale coördinator aangesteld om kwetsbare Gentenaars die positief testen op Covid-19 te helpen tijdens hun quarantaine. Dat maakte schepen van Sociaal Beleid Rudy Coddens (sp.a) bekend. “We kiezen er bewust voor om verder te gaan dan enkel te sensibiliseren”, zegt hij. “Zo geven we ook de meeste kwetsbare Gentenaars de kans om een quarantaineperiode goed door te komen.”
 2. Broodroof

  Broodroof

  Artiesten zijn een raar volkje. Ze reizen uren en zitten na aankomst nog eens evenveel uren te wachten tot ze hun ding kunnen doen. Of dat voor een groot of een klein publiek is, maakt hen niet zoveel uit, als ze maar kunnen optreden. Vaak wordt er onderhandeld over hun gages en vaak doen artiesten dan een stukje van hun prijs. Ze zijn ook de eersten die gevraagd worden om gratis voor een goed doel op te draven en om daar ja op te zeggen. Evenementorganisatoren zijn al even raar. Zij doen het onmogelijke om de feesten van hun klanten onvergetelijk te maken. Een podium over het zwembad, een stoet oldtimers in de tuin, een bloemstuk van honderden kilo’s aan het plafond… u vraagt, zij draaien. Het is dan ook merkwaardig dat sommige overheden ervan uitgaan dat diezelfde organisatoren geen evenement op touw kunnen zetten volgens de geldende coronamaatregelen. In onder meer Lochristi, Destelbergen en Merelbeke werden alle evenementen alvast verboden tot eind september, alle inspanningen en aanpassingen van de organisatoren ten spijt. Dat die maatregelen voor financiële schade zorgen bij een al ernstig getroffen sector, lijkt de gemeentebesturen niet te kunnen schelen. Het is gemakkelijker zich te laten leiden door paniek en lafheid dan duidelijke regels uit te vaardigen en te controleren. Gelukkig houdt het Gentse stadsbestuur het hoofd koel en laat het evenementen toe die beheersbaar zijn. Vlaams minister-president Jambon kwam naar de Bijloke, zag dat alles veilig en wel verliep, en schreef een brief naar alle burgemeesters met de vraag om zoveel mogelijk evenementen te laten doorgaan. Hoe de paniekerige besturen zullen reageren, weet ik niet. Als ze halsstarrig blijven verbieden, roep ik mijn collega’s artiesten wel op om voor hun bals en benefieten geen prijsjes meer te maken.