Volledig scherm
Illustratiebeeld : Via phishing worden bankgegevens ontfutseld © AP

Casher doet aankopen via een ‘gephishte’ bankrekening en is aangehouden

Een verdachte die GSM’s aankocht via de bankrekening van een slachtoffer, is tegen de lamp gelopen. De man kon vermoedelijk via phishing toegang nemen tot de bankrekening van slachtoffers. De man werd op 6 november 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent en onder aanhoudingsmandaat gesteld.

Op 4 november 2019 werd in een multimediazaak een verdachte jongeman opgemerkt die problemen had met de betaling van zijn aankopen. De security besliste de politie erbij te halen.Uit een eerste onderzoek bleek dat betrokkene in aanmerking kwam voor phishing en besliste het parket Oost-Vlaanderen om de Federale Gerechtelijke Politie met het onderzoek te belasten. 

De verdachte, een 23 jarige Nederlander, is vermoedelijk een ‘casher’. Hierbij wordt via een list toegang genomen tot de bankrekening van het slachtoffer, om dan vervolgens zijn saldo te plunderen via bijvoorbeeld aankopen in winkels. De ‘cashers’ staan in voor het anoniem afhalen van de gelden van de bankrekening. Dit kan door overschrijvingen, aankopen in (online) winkels, uitgaven in casino’s,…De verdachte werd voor de onderzoeksrechter in Gent geleid en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GMF wil herbruikbare bekers op Zesdaagse: “Dit bekertapijt is een gemiste kans”

    GMF wil herbruikba­re bekers op Zesdaagse: “Dit bekerta­pijt is een gemiste kans”

    het Gentse Milieufront (GMF) hield op de slotdag van de Zesdaagse een protestactie voor de deuren van ‘t Kuipke. De actievoerders willen dat de Zesdaagse volgend jaar écht werk maakt van ecologische bekers. “Hoewel de organisator recycleerbare bekers heeft gebruikt, gaan ze zo goed als zeker de verbrandingsoven in”, zegt Pieter Nuytinck van het GMF. “Herbruikbare bekers zijn te gevaarlijk voor onze renners”, zegt de organisator.
  2. Bpostbusje toont een sterk staaltje stapelkunst

    Bpostbusje toont een sterk staaltje stapel­kunst

    Nu de Sint in het land is en de kerstdagen in zicht zijn, hebben de postleveranciers de handen vol om tijdig alle briefjes en pakjes op het juiste adres af te leveren. Deze bestelwagen die vanochtend gespot werd op de R4 in Gent ter hoogte van Lochristi zit alvast aardig volgestouwd. De Zalando- en Bol.com-pakjes liggen kriskras door elkaar. Een sterk staaltje stapelkunst of gewoon in de bestelwagen gegooid? Benieuwd of alle pakjes heelhuids op hun bestemming aankomen.