Carla Ronkes.
Volledig scherm
PREMIUM
Carla Ronkes. © Jill Dhondt

Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”

Carla Ronkes is de oudste vrijwilliger van de Werkgroep Vluchtelingen in Gent. Ze zegt al sinds haar zeventigste dat ze ermee zal stoppen, maar twaalf jaar later helpt ze daklozen, vluchtelingen en mensen zonder papieren nog steeds uit de nood. Ze kan hen moeilijk loslaten omdat ze zelf weet hoe het is om op de vlucht te zijn. “Velen denken dat mensen zonder papieren niet deugen, maar er zitten parels van mensen tussen.”

  1. Twee jongeren opgepakt na incident met buschauffeur aan station Gent-Sint-Pieters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”
    Gent

    Twee jongeren opgepakt na incident met buschauf­feur aan station Gent-Sint-Pie­ters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”

    Twee jongeren uit Brussel zijn deze middag bestuurlijk opgepakt door de politie na een dispuut met een chauffeur van De Lijn aan het station van Gent-Sint-Pieters. De chauffeur reed er over de voet van één van de jongeren waarop tumult ontstond. “De chauffeur heeft in paniek gereageerd", zegt de werkgever van de groep. De groep van 20 jongeren was op weg naar een event van de cateraar om er te werken.