Capitole Gent.
Volledig scherm
Capitole Gent. © Jill Dhondt

Capitole blijft gesloten, ook voor kleine evenementen: “Voor 200 keer 20 euro kunnen we nog geen deur open doen”

Het aantal coronabesmettingen stijgt weer. Slecht nieuws dus voor de evenementensector. Het aantal toeschouwers in theater-, film- en concertzalen zou op 1 augustus verhoogd worden naar 400, maar die versoepeling komt er gezien de omstandigheden niet. Daarom besloot het management om Capitole in Gent gesloten te houden, zelfs voor kleine evenementen.

  1. Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaamse procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”
    PREMIUM
    Gent

    Op gesprek bij Geert Merchiers, de Oost-Vlaam­se procureur des Konings: “Je moet als magistraat niet in een ivoren toren wonen, maar met beide voeten in het leven te staan”

    Top magistraat Geert Merchiers (57) is al een lange tijd gepokt en gemazeld binnen het parket van Oost-Vlaanderen waar hij al verschillende functies uitoefende. Als provinciaal procureur zet hij in Oost-Vlaanderen de lijnen uit over hoe criminelen in de provincie worden vervolgd. Wij hadden een gesprek met deze magistraat over zijn job, zijn blik op justitie en de uitdagingen van de toekomst.