Cafébaas Niels De Puydt voor zijn zaak op de Gentse Blandijnberg.
Volledig scherm
Cafébaas Niels De Puydt voor zijn zaak op de Gentse Blandijnberg. © Cedric Matthys

Cafébaas roept Gentse studenten tot de orde: “Ik wil niet de hele avond ‘mondmasker’ roepen”

Aan de vooravond van de tweede feestnacht in de Gentse studentenbuurt wil cafébaas Niels De Puydt (33) zijn stem laten horen. De uitbater van ‘t Krawietelke aan de Blandijnberg merkte hoe veel studenten de regels negeerden en kroop in zijn pen. “Het is voor niemand leuk als ik honderd keer op een avond ‘mondmasker’ moet roepen”, zegt hij. 

  1. Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskantoor”
    Gent

    Niet zeker dat bpost aan de Zuid zal blijven: “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van ruimte die voorzien is in nieuwe Stadskan­toor”

    De kans bestaat dat bpost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor bpost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.