Het nooddorp wordt gebouwd op het maïsveld op de achtergrond. De bewoners van de Eikstraat verzetten zich tegen de komst.
Volledig scherm
Het nooddorp wordt gebouwd op het maïsveld op de achtergrond. De bewoners van de Eikstraat verzetten zich tegen de komst. © Cedric Matthys

Buurtbewoners verzetten zich tegen komst Gents nooddorp: “600 Oekraïense vluchtelingen? Da’s gewoonweg te veel”

GentIn Oostakker start binnen enkele weken de bouw van een nooddorp voor zo’n 600 Oekraïense vluchtingen. De Stad Gent maakte het nieuws pas donderdag bekend, maar intussen is er al een petitie opgestart. “Oostakker is Gent-Centrum niet”, klinkt het in de buurt. “Deze locatie is géén kwalitatieve oplossing.”

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”